Zo style ik mijn kersttafel

Ik fotografeerde gisteren mijn kersttafel. Alhoewel ik eerst niet tevreden was met het resultaat, leek het op de foto zoveel mooier! Ik ben erg blij met de foto's. Kijk je mee naar mijn kersttafel?

Ik vind het ZO leuk om deze foto's met jullie te delen! Ik weet het, ik ben eigenlijk al aan de late kant, want volgende week is kerst al bijna weer voorbij. Niet te geloven he? De tijd vliegt voorbij. Het stylen van de kersttafel vind ik nogal een dingetje; je kunt zoveel verschillende kanten op en het is best een klus. Maar als je dan het eindresultaat ziet, heerlijk! Kerst is meestal een hectische en stressvolle happening, maar met deze kersttafel hoef jij je geen zorgen te maken. Simpel en elegant, maar toch Scandinavisch. Zo doe je dat!

Je begint bij de basis. Gebruik bij een ronde tafel net als ik bijvoorbeeld mooie placemats en gebruik bij een rechte tafel een linnen tafelkleed. Een rustige ondergrond is de basis van je Scandinavische kersttafel! Vanuit deze basis bouw je verder. Gebruik grote dinerborden en leg onder ieder kommetje een mooi servet in kerststijl. Ik kocht die van mij bij Sostrene Grene.

Naast je bord komt je bestek, ik koos ervoor om voor de foto de lepel weg te laten en mijn besteksetje (vork en mes) aan de linkerkant te plaatsen. Hier mag je best mee spelen! Zet naast je wijnglas ook een sap glas neer voor dorstige gasten. In je wijnglazen kun je toffe rietjes stoppen voor dat feestelijke gevoel en wat dacht je van dat ene mooie bakje die je nu in je kast hebt staan? Alles wat jij mooi vind mag op tafel! Zo lang je het maar rustig houdt.

Geen kerst zonder kaarslicht, dus pak uit met die waxinelichthouders of kandelaars. Verspreid ze her en der over je tafel voor een mooi geheel. Heb je leuke slingers of kleine honeycombs? Gebruik ze op tafel! Ik kocht mijn mini sterrenslinger bij de Xenos. Nu gebruikt voor de styling en over een paar dagen wikkel ik de slinger om de kerstcadeautjes. Om je tafel een extra 'kerstvibe' te geven kun je een LED slinger losjes op tafel leggen. Dat staat heel gezellig!

Last but not least; kerstgroen! Knip takjes groen uit je tuin, koop een bosje bij het tuincentrum of knip takjes van je gedroogde rozenbotteltak. Dit zijn echte sfeermakers en maken je tafel af. Leg ze op de borden of er naast. Of stop ze onder de servetringen. Je kunt zelfs naamkaartjes aan dit groen bevestigen.

Nu kan ik maar een ding zeggen, aan tafel lieve mensen! Wat vind jij van mijn kersttafel? Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en op ideeën heb gebracht om net iets meer óf anders te doen met je tafel deze kerst! Mocht je er geen tijd of zin in hebben, dat kan ook. Want kerst draait juist om genieten met de mensen waar jij van houdt. Zal ik je wat verklappen? Wij zijn grotendeels weg deze kerst, dus deze kersttafel was voor de fun. Anyway, ik hoop dat je deze blog tof vond en ik wens je hele fijne, gezellige kerstdagen!

Ik schreef deze blog om jullie te inspireren. Alle foto's zijn door mij gemaakt en deze blogpost is niet gesponsord.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *