Zo maak je van je rommelzolder een moderne loft

De zolder is voor de meeste mensen een opslagruimte. Eigenlijk zonde voor de hoogste kamer in het huis, toch? Alles over het ombouwen van jouw rommelzolder naar een mooie, moderne loft lees je in dit artikel.

De zolder. Over die van ons zullen we het maar niet hebben, het is een opslagplaats geworden voor spulletjes en rommel. Eigenlijk zonde. Je zou er een prachtige ruimte van kunnen maken en daar zelfs de waarde van je huis mee laten stijgen. We hebben de offerte voor de nieuwe dakkapel binnen en willen de zolder nog gaan verbouwen voordat de baby komt. Wil jij ook weten hoe je van je rommelzolder een loft maakt? Ik vertel het je!

Creëer ruimte

Bij een zolder draait alles om ruimte en licht. De meeste zolderkamers of ruimtes hebben vaak schuine muren en daken, een nadeel én dus een gebrek aan ruimte. Wil je een echt 'loft' gevoel maken, dan moet er iets gebeuren. Om plaats te creëren op zolder kan je bijvoorbeeld een dakkapel laten installeren. Door een dakkapel te plaatsen komt er veel ruimte en hoogte vrij, en valt er natuurlijk daglicht naar binnen. Met een frisse en lichte zolderkamer als resultaat.

Hier zie je onze oude dakkapel

Maak gebruik van de beschikbare hoogte

Een groot voordeel van zolders is dat deze vaak beschikken over hoge plafonds. Heb je het geluk dat je een hoge zolderruimte hebt? Dan kun je eventueel overwegen om een mezzanine (een soort dubbele laag) op je zolder te bouwen, waardoor je een extra slaapruimte maakt. Zo win je heel wat extra leefruimte. Dit zijn alleen lastige projecten, dus hiervoor zal je een architect moeten inschakelen. Tevens kan hij je ook helpen met het inrichten/indelen van je zolderkamer.

Inrichten van de loft

Het leukste deel! Denk na over het doel van de ruimte. Wil je er een hobbykamer, slaapkamer/badkamer of studeerkamer van maken, of denk je eerder aan een grote loft om te verhuren? Veel mensen gebruiken zo’n ruimte om fijne banken in te zetten en echt een plek voor jezelf te maken. Of ze maken er een luxe slaapkamer van en plaatsen een losstaand bad. Dat is trouwens ook mijn droom, een bad op zolder.

Bewaar warmte

Een zolder is meestal de eerste ruimte in een woning welke heel warm óf juist heel koud kan worden. Kijk daarom goed naar je isolatie en bezuinig daar niet op. Laat waar nodig radiatoren plaatsen. Een zolderruimte is dé ruimte waar je best wel eens mag uitpakken met kleur. In de meeste Scandinavische huizen zie je veel wit, maar gebruik bijvoorbeeld donkerblauw en goud voor een sfeervolle en knusse uitstraling in je loft.

Kies je meubels zorgvuldig uit

In een dakkapel zijn de meeste meubels goed te plaatsen, maar met de rest van de schuine muren is dit toch eens stuk lastiger. Om de ruimte optimaal te benutten is het slim om voor lage meubels te kiezen of om te kijken of je bijvoorbeeld kasten op maat zou kunnen maken. Zo benut jij je zolderruimte het beste!

Ben jij ook, net als ons, van plan om je zolderruimte op te knappen? Het is best een kostenpost en daarom hoop ik dat je iets aan deze tips hebt!

Ik schreef dit artikel in samenwerking met Homedeal.nl, het betreft een gesponsorde informatieve blogpost.


Reacties

Eline van Sukhi.nl 5 years ago

Wat een leuke tips!
Deze ga ik zeker proberen op mijn eigen zolder :).

Groetjes,
Eline van Sukhi.nl

Greet 5 years ago

Hi Eline, wat leuk! Ik kan ook niet wachten totdat onze zolder verbouwing klaar is. Maar ik zie wel op tegen de rommel haha. Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *