Zenuwen voor de 20-weken echo

Vandaag een persoonlijk verhaal op het blog omdat ik stiekem best een beetje zenuwen heb voor de 20-weken echo. Benieuwd naar je ervaring!

Deze week ben ik 19 weken zwanger, nog een paar dagen voordat we de spannende 20-weken echo hebben. Sinds dat ik weet dat ik zwanger ben, is er altijd een klein stemmetje in mijn achterhoofd aanwezig die stiekem fluistert 'is het allemaal oké?' Zwanger zijn is soms ook zo'n rollercoaster. Eerst de zenuwen die je ervaart als je een test doet, en daarna de allereerste afspraak bij de verloskundige. De eerste keer het hartje horen. En je allereerste aankoop voor de kleine mini. Ik weet niet of het herkenbaar is wat ik schrijf, maar ik vind ieder bezoekje bij de verloskundige weer een soort van 'bevestiging' dat alles goed is. Dan kan ik er weer een paar weken tegenaan.

Bij ieder krampje ga je toch denken

De momenten tussen de controles en de echo's zijn in het begin best spannend en kunnen lang duren. Je voelt de baby immers nog niet schoppen of bewegen als je nog maar pril zwanger bent. En bij ieder krampje ga je toch denken. En tsja, nu komt de 20-weken echo ook steeds dichterbij. Zou het allemaal goed zijn? Een goed werkend hartje hebben, 10 vingertjes en 10 teentjes en geen open ruggetje? Tijdens de geslachtsbepaling zijn wij al enigzins gerust gesteld dat ons kindje gezond is, maar dit was maar 10 minuten en heel vluchtig. Zwanger zijn is niet vanzelfsprekend én een gezond kindje krijgen is een hele opluchting!

Toen ik 14 weken zwanger was, moest ik al een afspraak maken voor de 20-weken echo. Bij ons is dit in het ziekenhuis. De receptioniste meldde mij dat het niet toegestaan was om met kinderen te komen en dat het raadzaam was iemand mee te nemen. Je weet wel, voor het geval het niet goed is. Dat deze echo geen pretecho is is mij inmiddels duidelijk geworden. En ik hoor steeds meer verhalen om mij heen van andere vrouwen. Als alles goed is gegaan, heb ik met mezelf afgesproken dat ik los mag gaan met het kopen van babyspulletjes én het verdere inrichten van de babykamer.

Stiekem weten wij het geslacht al

Natuurlijk laat ik jullie weten hoe onze 20-weken echo is gegaan en in een volgende blogpost zal ik verklappen of we een meisje of een jongen krijgen. Wat denken jullie? Team roze of blauw? Stiekem weten wij het zelf al een aantal weken haha. Het is echt apart nu we het zelf weten. Het maakt het uitzoeken van een naam ineens stukken makkelijker! ;-) Hoe heb jij deze eerste spannende 20 weken ervaren? Was je ook net als ik zenuwachtig? Deel je ervaring!


Reacties

Marleen (homestyleen) 5 years ago

Ohh wat herkenbaar allemaal.
Ik ben nu 15+5, iedere keer na een echo kan ik er weer even tegen. Maar de week voor de nieuwe echo vind ik zenuwslopend. Dan wordt ik zo onzeker. Vandaag heb ik de geslachtsbepaling echo gehad. Zondag geef ik een gender reveal party, zo leuk allemaal.
Maar ik merk dat ik met shoppen toch ook wel een beetje wacht tot na die 20 weken echo. Voor mij is het maandag nog 4 weken wachten daarop.
En super leuk dat je ons op de hoogte houdt. Succes met de spanning, ik ga aan je denken.

Liefs, 😘
Marleen
IG: homestyleen

Christel 5 years ago

Oh zo herkenbaar allemaal! Ook al is het voor ons al 16, 14 en 12 jaar geleden haha. Toen was er nog niet standaard een 20 weken echo, alleen als het medisch noodzakelijk was.
Geniet van deze mooie tijd.

Eva 5 years ago

Zo leuk dat jij ook zwanger bent! Ik snap je zenuwen voor de 20 weken echo helemaal, maar dat komt vast goed. Zelf had ik vooral dat ik ook graag nog een keer het geslacht bevestigd wilde hebben, dat gaf mij, samen met een goeie 20 weken echo de rust om er volledig van te genieten en los te gaan voor het kamertje. Stiekem denk ik dat je zwanger bent van een jongen. Liefs, Eva

Roos 5 years ago

Ooooh het is allemaal zo spannend. Misschien niet een verhaal wat je wilt lezen maar onze eerste 20 weken echo was niet goed. Ons kindje bleek heel ziek te zijn en hij overleed na een ingeleid bevalling met bijna 24 weken.
Gelukkig beleefden we nog 2 positieve 20 weken echos! Deze waren niet leuk maar medisch. Met meerdere specialisten die mee keken. Met 2 gezonde kindjes voelen we ons super gezegend. Ik vind het eigenlijk alleen maar mooi als mensen er niet naïef in staan. Het maakt je bewust van hoe bijzonder een zwangerschap en gezond kindje krijgen is.

Ik denk dat jullie een klein lief mannetje krijgen 💙

Elze 5 years ago

Heel erg herkenbaar inderdaad! Hier twee weekjes geleden de 20 weken echo gehad en ik vond het heel erg spannend! Van te voren van vriendinnen gehoord dat ik het vooral niet te ‘leuk’ moest vinden om het kindje weer te zien, omdat het heel medisch zou zijn en er weinig gesproken zou worden door de echoscopist. Gelukkig viel dat reuze mee! Er werd rustig uitgelegd wat we zagen en er was ook ruimte voor wat leuke momentjes tussendoor af en toe. We waren zó opgelucht dat alles goed was! Nu inderdaad fijn aan de slag met uitzetlijstjes, meubeltjes en het kamertje. Heel veel zin zin!

Sarah 5 years ago

Heel herkenbaar allemaal!! Ik was ook steeds heel zenuwachtig voor een echo! En idd altijd dat stemmetje in je achterhoofd of alles wel goed gaat. Maar probeer er niet te veel aan te denken en probeer te genieten! :) Ik ben ook na de 20 weken echo losgegaan met kleertjes, spulletjes en de babykamer hihi. Ik ben zo benieuwd of je een meisje of jongetje in je buik hebt! Liefs, Sarah

Greet 5 years ago

Ah lieve Sarah, wat mooi geschreven. Ga ik zeker proberen! Let you know.
Liefs,
Greet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *