Wat ik verdien als blogger

Het valt mij op dat er weinig interieurbloggers vertellen hoeveel ze nu eigenlijk (bij) verdienen met Instagram of bloggen. Spannend om te vertellen, maar ik laat jullie weten hoe dit bij mij gaat, lees je mee?

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen bij 10.000 volgers. Ik vond het lastig te benoemen wat ik graag wilde ontvangen in ruil voor een blogpost of een post op Instagram. Hoe weet je nu wat je moet vragen als je dat nog nooit eerder hebt gedaan? "En willen ze dan nog wel met mij samenwerken" dacht ik vaak.

Wat verdien jij met je blog?

Het tegendeel is waar. Veel merken begrijpen het maar al te goed en het schrikt ze niet af. Ik denk dat bedrijven bloggers ook serieuzer nemen wanneer ze een bedrag vragen voor gesponsorde content.

Jij bent de reclamebron

Inmiddels ben ik in een fase terecht gekomen dat ik eigenlijk bijna niets meer gratis doe. Ten eerste vanwege het werk wat er in gaat zitten; om goede content te maken ben ik soms wel een halve dag bezig. Tel daar het bewerken van de foto's en het schrijven van goede SEO teksten bij op en je zit al gauw op een X aantal werkuren. Net zoals bij een normale baan is het goed te bedenken dat niemand dit soort werk eigenlijk gratis zou moeten doen :-)

Natuurlijk kun je heus wel eens samenwerken met een merkje waar je helemaal verliefd op bent. Maar vergeet niet dat jij eigenlijk een grote reclamebron bent voor bedrijven. En dat zij gratis reclame ontvangen voor iets wat jij online zet. Je bent voor hun een gratis marketingtool! Pas daar een beetje mee op. Daarom probeer ik niet teveel te promoten, want ongemerkt maak je overal reclame mee als je iets online zet. Als ik met merkjes werk waar ik geen geld voor krijg, is dat omdat ik daar helemaal dol op ben en het ook echt iets toevoegd voor Style and Sugar.

Lees ook: zo haal jij alles uit Instagram stories

" Wanneer kan ik dan geld vragen?" hoor ik je denken. Ik denk dat, wanneer je account steeds groter en groter groeit, je mooie content maakt en je tussen de 7500 en 10.000 volgers hebt, of als je engament goed is, je best al een kleine bijdrage mag vragen aan een merkje :-)

Zo krijg ik mijn inkomsten

In het begin vond ik het ook fantastisch om allerlei leuke spulletjes te ontvangen, todat er op een gegeven moment wel heel veel gratis spulletjes mijn kant op kwamen (haha, Maurice vond het minder grappig!) Toen de volgersaantallen opliepen en mijn blogbezoekers stegen, begon ik na te denken. Inmiddels heb ik een vaste tarievenlijst en haal ik 60% van mijn opdrachtjes binnen via Instagram. De overige 30% via PR bureau's en agency's en Google advertenties en 10% afkomstig van interieuradviezen die ik geef.

En dit is wat ik verdien

Ik blog naast mijn parttime baan, dus het zijn niet mijn hoofd inkomsten. Ook blog ik 'maar' wekelijks, maar ik zou er meer kunnen uithalen als ik extra tijd zou hebben. Wat ik ongeveer verdien naast mijn parttime baan aan mijn blog en Instagram? Je moet denken aan zo'n 700 tot 1000 euro per maand, dit schommelt op dit moment. Maar het is een leuke bijverdienste! Natuurlijk gaat daar weer het benodigde vanaf voor de belasting.

Let me know! Wat denk jij?

Waar ik nu eigenlijk wel heel erg benieuwd naar ben: wat vind jij hiervan? Vind je het veel, weinig, is het wat je verwacht had? En wat vind jij eigenlijk van bloggers/influencers die geld verdienen? Blog jij en stuur jij ook facturen of ontvang jij veel gratis spulletjes, of denk jij daar ook steeds meer over na?
Benieuwd naar wat andere bloggers verdienen? Check dan Ayla haar blog over barteldeals en hoe belangrijk het is om een mediakit te hebben.

Liefs Greet

Deze blog is informatief en schreef ik omdat ik er veel vragen over kreeg. Ik vind het spannend om te delen maar ook goed om bespreekbaar te maken!

Credits header: Henny van Belkom fotografie


Reacties

Robby 11 months ago

Bedankt om dit te delen. Er zijn inderdaad heel weinig bloggers die hun inkomsten delen. Zijn de verdiensten inmiddels omhoog gegaan? Voor eenmaal per week te bloggen vind ik dat je zeer goed bezig bent. Het zou leuk zijn om te weten met hoeveel pageviews/bezoekers dit overeenstemt?

Amjad Ali 3 years ago

An economic analysis devices I definitely have observed downloadable at https://www.excel-accounting-budget-analysis.com. which may effortlessly execute to create fund exam for commerce such AN receipt technique, accounting, and accounting and to keep modify sheet, pay articulation, cash flow articulation on month to month premise and finances examination for modern-day and future year further.

BijHeleen 3 years ago

Leuk dat je hierover schrijft, en wat fijn dat je hier openlijk inzicht in geeft! Soms rust er wat taboe op he, dat je met je blog ook nog wat inkomsten hebt. Dank voor je inspiratie!

Hetty 4 years ago

Hi, ik vraag me eigenlijk af welke kleur er achter jullie bank op de muur zit. Ik heb gekeken in de 10 meest gestelde vragen-blog, maar daar noem je juist de kleur achter de piano. Achter de bank lijkt een lichtere kleur, maar toch niet helemaal RAL-wit. Ik hoop dat je de tijd hebt om dit na te kijken! dank je wel, je hebt een prachtig huis!

Greet 4 years ago

Hi Hetty, wat lief van je! Haha, dat geeft niks. Achter de bank zit gewoon witsel van de Gamma, geloof Flexa. Dus dat is geen kleur! Ik denk dat het komt door het licht, dat het misschien lijkt alsof er een kleurtje op zit? Fijne zondag :)

Jessica 4 years ago

Wat goed dat jij dit gewoon deelt. Juist nu het steeds meer voorkomt op instragram en andere sociale media en de meeste mensen er liever niks over zeggen. Terwijl het eigenlijk niet meer dan logisch is, marketing via andere kanalen moet door het merk ook gewoon betaald worden.

Greet 4 years ago

Lief! Dankjewel. Ik vind het zelf best spannend om te delen, maar ik vind dat er ook wel meer over gesproken mag worden :)

Leonie 4 years ago

Wat heb je dat mooi verwoord en goed geschreven! Ik vind het zeker geen gek bedrag, als ik zie wat jij dagelijks allemaal doet. Je schrijft leuke blogs en je foto’s zijn altijd mooi. Je inspireert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *