Update: we hebben de sleutel van ons nieuwbouwhuis

Ja, het is echt zover! We hebben de sleutel van ons nieuwbouwhuis. Lees je mee naar onze afgelopen weken?

Donderdagavond 19.30 uur. We hebben net Nore naar bed gebracht. Ik vind het altijd een fijn moment om even op de bank te zitten en te genieten van de rust haha ;-). Maar dan roept Maurice van achter zijn beeldscherm hard "HUH?!' en 'wat?' Ik zie hem zenuwachtig door de kamer lopen en weet dan eigenlijk al genoeg.

Nieuws over ons huis, maar wat? "We krijgen de sleutel al over een week" roept hij enthousiast. Wow, wat een nieuws! En dat terwijl ze voorspelden dat we de sleutel pas in de 3e/4e week van januari 2021 zouden krijgen. We zijn echt even stil. Dat betekent ook dat we onze hele planning moeten omgooien.

Inmiddels zijn we een paar weken later en hebben wij de sleutel van ons nieuwbouwhuis! Wauw. Wat een bijzonder, gek en vreemd moment is dat als je voor het eerst alleen in je eigen huis loopt met een bosje sleutels in je handen.

De oplevering ging eigenlijk voorspoedig. Geen grote mankementen aan het huis. Alleen een kapotte deur en een raam met een scheurtje er in. Zelfs de keuken stond er al in! Het was heel erg stoffig en vies in het huis maar we konden niet wachten om de keuken te testen. Quooker kraan aan, koelkast open. Is dit echt onze keuken? Zo enorm groot!

De afgelopen weken hebben wij veel moeten regelen. Vakmannen bellen, planning omgooien, verf bestellen, etc etc. En toen kwam het nieuws ook nog dat Nederland in lockdown zou gaan + alle bouwmarkten dicht zouden gaan. Pech, dikke pech. Gelukkig liep het redelijk op rolletjes en is de stucadoor al langsgeweest. De wanden zijn beneden voorzien van een stuclaag. Ook de nieuwe houten PVC vloer ligt er in, binnenkort meer daar over :-)
Verf hebben we steeds in kleine beetjes kunnen bestellen en ophalen bij de Praxis, best oké service.

Het behang voor Nore haar kamer is inmiddels ook binnen, zo gaaf! Ook de gordijnen voor de grote pui bij de keuken zijn besteld, net als in de slaapkamers.
Alleen de raambekleding aan de voorkant moet nog. De komende weken gaan wij ons focussen op de bovenverdieping.

De wanden zijn al goed glad, dus boven gaan we niet stucen en werken we voornamelijk veel met voorstrijk en behang. We hebben een strakke planning want begin februari moeten we ons eigen huis in Tiel al uit zijn. Tel daar het inpakken van alle verhuisdozen, het regelwerk en het moederen bij op. Chaos!

Lees ook: de empty roomtour van ons nieuwbouwhuis

Ik hoop jullie dus binnenkort weer blij te maken met een nieuwe huisupdate! Wil je op de hoogte gehouden worden, check dan ook zeker mijn stories op Instagram.
Liefs, Greet


Reacties

IMC 11 months ago

Hallo

Ik kwam je tegen op internet en ik ben hreel benieuwd wat voor kleur je nu op de meisjeskamer hebt?
Ik hoor graag van je.

Liefs Yvette

Marrita 2 years ago

Wat ziet het er al prachtig uit, en wat hebben jullie al veel gedaan! Succes met klussen.

Liefs Marrita

Greet 2 years ago

Aaaah lief zeg! Dankjewel, er moet nog een hoop gebeuren maar komt goed. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *