Ontmoet de blogger | Muk

Jullie lezen het goed! Blogger Muk is de eerste die jullie meeneemt in haar leven, over haar liefde voor de Filippijnen en haar geboorteplaats Purmerend. Lees snel door!

Wat leuk dat je een kijkje neemt in deze rubriek! Een ruimte waar je favoriete blogger zich zelf bloot geeft en meer over haar leven verteld. Deze keer vraag ik blogger Muk van blog By Muk het hemd van haar lijf.

Wie ben jij en waar woon je?

Hoi! Ik ben Muk. Ik ben opgegroeid in het stadje Purmerend bij mijn ouders.
Ons huidige huis staat in de Middenbeemster! Een dorpje tussen Purmerend en Hoorn. Het leuke is dat het dorp een werelderfgoed is en heeft daarom een beschermde status. Hierdoor is het echt nog pittoresk, met maar weinig winkeltjes maar wel van alle gemakken voorzien. In het begin moest ik wennen, van de stad naar het dorp vond ik een hele verandering. Maar inmiddels waardeer ik de tulpenvelden voor de deur of de lammetjes om de hoek!

Middenbeemster

Wat doe jij in het dagelijks leven? Werk je naast het bloggen? En wat is er zo leuk aan je baan?

Ik ben sinds kort werkzaam als fotograaf en content creator, dus het bloggen hoort een beetje bij mijn werk! Voorheen was ik projectmanager, een heftige job waarbij ik verlangde naar de creativiteit, daar kan ik nu gelukkig veel meer mee bezig zijn!

Waar herkennen mensen je stijl aan?

Licht en luchtig, met weinig poespas. Ik fotografeer nagenoeg altijd met natuurlijk licht, gewoon zoals ruimtes of mensen zijn, puur natuur! Ik ben gek op een witte basis met daarin een twist van design en boho. Ook kan ik niet zonder groen in huis.

Wat vind je lelijk in een interieur? Wat is volgens jou een absolute afknapper?

Eerlijk gezegd het feit dat het een nieuwbouwwoning is. Ik mis authenticiteit in ons huis. Dit gaan we zelf in de woonkamer toevoegen door er een haard met schouw te plaatsen, daardoor wordt het al veel minder een 'box'.

Vertel ons wat je grootste miskoop is van het afgelopen jaar

Oef, dat is denk ik ons veeel te dure design vloerkleed geweest, heel mooi, maar hij ligt nu opgerold op zolder te wachten op een nieuwe eigenaar omdat ik een lichter exemplaar wilde.

En hoe lang ben je al actief als blogger?

Ik blog pas een maand, nog niet zo lang dus. Ik vind het leuk om anderen te inspireren door te schrijven over hoe ons huis tot stand is gekomen. En vooral entertainen door teksten te schrijven die fijn weglezen met leuke weetjes en hapklare informatie.

Voor welke Blogger heb jij bewondering? En zou je wel eens een dag mee op stap willen?

Ik vind de blogs van EnStijl en Seven Couches leuk om te lezen en kan genieten van een heel aantal Instagram accounts waar ik inspiratie uit haal.

Tuin van Blogger Seven Couches

Deel je leukste woonwinkeltjes/adresjes met ons, Muk!

Ons halve interieur komt van marktplaats of de kringloop, dus die raad ik zeker aan! Mooi design komt van HAY en MENU en een goede basis haal ik bij IKEA. Unieke items scoor ik in kleine woonwinkels in verschillende dorpjes, unieke adresjes die iedereen om de hoek heeft maar waar je niet gauw tegenaan loopt!

Heb je ook een handige tip voor andere bloggers?

Iedereen heeft zijn of haar eigen stijl, volg die ook! Wees geïnspireerd maar kopieer elkaar niet. En wil je rust in huis? Werk dan met grote items in plaats van kleine rommeltjes.

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt in je leven?

Lastig te zeggen, ik maak een hoop bijzondere dingen mee, zoals dat ik vaak tegen unieke vondsten aanloop die dan veel meer waard blijken te zijn. Of als ik iemand tegenkom die al eerder iemand heeft ontmoet die Muk heet, dat is mij nog nooit overkomen, dat zou ik wel heel gek vinden denk ik.

Wat is je guilty pleasure?

Mijn guilty pleasure is zeker weten Popcorn! Dat kan ik altijd en overal eten. Gelukkig een gezonde snack, Muk!

Waar ben je bang voor?

Oef, prikken en spinnen, beide kunnen beter ver weg blijven hihi!

Bijzondere ervaring?

Een bijzondere reis naar de Filippijnen samen met Nick, waar we op plekken zijn geweest waar nauwelijks een toerist voet aan land had gezet. 5 dagen in een bootje van eiland naar eiland, eten plukken uit de natuur, dolfijnen naast de boot, maar ook metershoge golven over de houten boeg en dan eindigen in een kristalheldere baai. Zo bijzonder.

Muk en haar vriend

Tot slot, wat weten wij nog niet over je?

Dat ik ├ęcht Muk heet, en daar inmiddels trots op ben! En dat ik een ontzettende drive heb meegekregen om iets van het leven te maken omdat ik een moeilijke jeugd heb gehad. Iets wat nog dagelijks terugkomt maar waar ik steeds meer kracht uit kan halen. Oh, en dat ik pas 22 ben en al 6,5 jaar samen met Nick, een hele leuke man!

Vragen voor Muk? Stel ze hieronder! Ben jij blogger of heb je een inspirerend interieuraccount, stuur mij dan een mailtje. Wie weet sta jij dan binnenkort ook hier te shinen.

Liefs,
Greet


Reacties

Greet 7 years ago

Hi Souraya, wat een compliment! :) Dankjewel, dat is super leuk om te horen. Liefs, Greet

Greet 7 years ago

Hi Sandra, wat lief een reactie van je! En wat een leuke ideeen ook over bloggers met hun kat. Ik zou zeggen, ik wil wel met Jip hihi. Fijne avond! x

Greet 7 years ago

Aaaah, onwijs leuk om te horen Laura! x

Souraya - Binti Home Blog 7 years ago

Wat een leuke rubriek en leuk om zo meer te lezen over een andere blogger. Wat een bijzonder mooie naam en gaaf interview! Succes met de volgende!

Sandra 7 years ago

Wat een ontzettend leuke rubriek Greet! Mag je heel trots op zijn! Ik was een poos terug begonnen met een rubriek over Ig-ers en hun kat (omdat er zoveel IG-ers leuke katten hebben). Wil die binnenkort ook weer op gaan pakken! Door alle drukte is ie een beetje op een laag pitje terecht gekomen! Liefs San

Jellina 7 years ago

Hi Muk,
Super leuk moet lezen !
En ik vind je naam zo tof!
Je maakt prachtige foto’s en je feed is heerlijk om te volgen ! You Rock

Laura 7 years ago

Ahh leuk Muk! Enne, een moeilijke periode in je leven als een lastige jeugd maakt je empatisch en zorgt ervoor dat je een drive hebt van hier tot de maan. Ik weet er alles van! You go girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *