Ontmoet de Blogger | Laura

Zo leuk! Dit keer neem ik jullie mee in het ondernemende leven van Laura, ook wel Laura's advies. Lees gauw door!

Hoi Laura, let's meet! Vertel eens wat meer over jezelf?

Hi, ik ben Laura en ik ben 24 jaar, getrouwd met Stefan (28) en mommy to be! Op dit moment ben ik 26 weken zwanger van ons eerste kindje. Zo bijzonder! Ik ben een liefhebber van groenten. En van de Italiaanse keuken, alleen tijdens mijn zwangerschap nu wat minder omdat vaak alle pastaatjes wat zwaarder zijn. Ik ben een ondernemend type, enthousiast en ook zakelijk (wat soms wat serieus kan overkomen). Als ik met klanten aan tafel zit ben ik 100% mezelf; authentiek, eerlijk, geïnteresseerd en creatief.

Foto Stek Magazine

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren in Gouda en als kind opgegroeid in Waddinxveen. In groep 4 van de basisschool verhuisden we als gezin naar Drenthe. Uiteindelijk ben ik gaan studeren in Zwolle en voor de liefde naar Arnhem verhuisd.

Waar staat jou huis? Vertel eens iets over je woonplaats en wat de charmes zijn van deze plaats.

Mijn huis staat in Arnhem. Pas geleden zijn we verhuisd naar een karakteristieke jaren -30 benedenwoning in Arnhem-Noord. Arnhem is echt een heerlijke stad. Levendig, cultureel maar ook groen. Het Sonsbeek park is een heerlijke plek om over Arnhem uit te kijken. Maar ook Park Zypendaal is prachtig! Het is heerlijk om weer richting Arnhem te rijden vanuit andere steden, je merkt direct dat het heuvelachtiger wordt en groen.

Wat doe jij in het dagelijks leven? Werk je naast het bloggen? En wat is er zo leuk aan je baan?

In het dagelijks leven ben ik interieurontwerper en eigenaar van interieurontwerpstudio Laura's Advies. Dit doe ik met heel veel plezier! Ondernemen is voor mij echt mij droomjob op dit moment. Het bloggen doe ik op Laura's blog, wat onderdeel is van Laura's Advies. Op dit moment staat het bloggen op een wat lager pitje, omdat ik zo onwijs druk ben met het managen van Laura's Advies. Het hele jaar al is het gekkenhuis, de woonbranche is echt ontploft. Erg leuk en fijn! Soms ook een uitdaging om alle ballen de lucht in te houden.

Foto Angeline Dobber

Waar herkennen mensen je kledingstijl aan?

Niet echt te herkennen denk ik, haha! Het is casual chique als ik aan het werk ben. Thuis vind ik het dan heerlijk om juist casual/comfortabel gekleed te gaan.

En je interieurstijl? Wat kenmerkt je stijl?

Modern, sfeervol en persoonlijk. Het is niet gelikt, omdat ik vind dat er in huis ook geleefd mag worden.

Wat vind je lelijk in een interieur? Wat is volgens jou een absolute afknapper?

Plafond afzuigkappen vind ik echt het lelijkste wat er is. Het draagt helemaal niks bij aan een interieur, geen sfeer niks! Praktisch is het wel, maar je hebt ook betere oplossingen.

Vertel ons wat je grootste miskoop is van het afgelopen jaar

Ik heb een kleur groen op de muren gegooid wat niet helemaal goed is uitgepakt, iets te donker voor bij ons in huis! Het is wel heel sfeervol, maar ik houd toch meer van licht. Achja, het is zo over geschilderd zeg ik dan altijd tegen klanten, hahaha!

En hoe lang ben je al actief als blogger?

Ongeveer zo'n 3 jaar.

Wat wil je bereiken met je blog?

Anderen inspireren! Op dit moment deel ik alleen nog mijn eigen blogs. Voorheen had ik een team met allemaal leuke en lieve bloggers die mooie artikelen maakten. Ik maakte ook binnenkijkers bij anderen, samen met fotograaf en maatje Angeline Dobber. Vanwege tijdsgebrek zijn we daarmee gestopt. Ik vind het nu vooral leuk om mijn eigen huis met jullie te delen als die straks af is!

Laura's team

Heb jij een favoriet in bloggersland?

Ik vind het erg leuk om collega Jenny van @huisgeluk te volgen, maar ook Marije van @maisonbelle.nl volg ik graag. Allebei ook top wijven in reallife!

Deel je leukste woonwinkeltjes/adresjes

Ik ben eigenlijk niet zo van het shoppen! Doe ik de hele dag al voor klanten :) Maar als ik zelf op pad ga bezoek ik graag interieurwinkels zoals de Sissiboy, Loft, kleine boetiekjes of conceptstores waar je ook lekker kunt lunchen.

Heb je ook een handige tip voor andere bloggers?

Wees zuinig op je tijd. In bloggen kun je heel veel tijd steken, maar levert het ook wat voor je op?

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt in je leven?

Het gekste wat ik meegemaakt heb is dat een leverancier het maar gek vond dat ik 3 weken onbereikbaar was tijdens mijn vakantie. Het leek wel een sabbatical volgens hem! Hahaha, ik stond echt de hele dag te klapperen met mijn oren omdat ik het niet kon geloven wat hij zei.

Wat is je guilty pleasure?

Netflixen in bed 's avonds na een dag hard werken.

Wie is je idool?

Oeh, moeilijk! Ik heb niet echt een idool... als ik iemand moet opgeven dan zou dat Jan Kath zijn, die heeft mij ontzettend geïnspireerd tijdens een ontmoeting. Bijzonder mens! Hij is ontwerper van vloerkleden, maar managet ook een groot bedrijf. Bewonderenswaardig!

Wat is het ergste wat je hebt meegemaakt?

Ik heb een nare jeugd gehad, waarin ik veel moest meemaken. Het heeft me heel veel gekost om mij los te maken van het verleden en voor mijn eigen toekomst te gaan. Ik vind het heel vervelend dat ik dit moest meemaken, maar het maakt me ook wie ik nu ben. Ik begrijp anderen snel en ik merk dat klanten ook vaak moeilijkheden delen. Ik vind het bijzonder dat ik voor hen ook een luisterend oor kan en mag zijn. We zijn niet op de wereld gezet om voor onszelf te leven maar om anderen te helpen. Als iedereen die manier van leven heeft, was er veel minder ellende in de wereld.

Moodboard kantoorinrichting

Wat weten wij nog niet over je?

Dat ik sinds een half jaartje een stuk minder werk. En daar ben ik trots op! Ik heb bijna drie jaar keihard gewerkt, 24/6. Door mijn zwangerschap werd ik verplicht om rust te nemen en ik geniet nu op een hele andere manier van het leven. Ik werk nog steeds keihard, maar nu 5 dagen per week en geen avonden. Voorheen waren dit 6 dagen en bijna alle avonden. Ik geniet 100% van mijn werkdagen, maar ook veel meer en anders van avondjes vrij en weekenden lekker bezig in mijn eigen huis.

Mooiste moment in je leven?

Dat is een moeilijke vraag! Ik vind heel veel dingen mooi aan mijn leven. Ik vind deze periode wel heel bijzonder, een kindje samen verwachten en nóg meer beseffen hoe goed wij het eigenlijk hebben. Ik ben zo dankbaar voor alles wat mij gegeven wordt; een lieve man en straks samen een gezin. Als ik moet kiezen wat het mooiste moment in mijn leven is tot nu toe, is dat nu onze trouwdag.

Wauw Laura, ik vind je een inspirerend mens. Ik vind girlbosses altijd zo sterk en tof. Je verhaal inspireert me! Liefs, Greet


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *