Ontmoet de blogger | Daphne

Deze week vertelt blogger Daphne over haar mooiste moment in haar leven en over haar idool, lees je weer mee?

Hoi! Wie ben jij?

Ik ben Daphne Pappot, alias Thuis bij Daphne. Een getrouwde vrouw met een geweldige man, moeder van mijn zoontje Vince (2,5 jaar), lerares op een basisschool, een kerstkind en dus Steenbok (ik kan er ook niets aan doen), levensgenieter, ik geloof altijd in het goede van de mens en ik heb een enorme passie voor alles wat te maken heeft met interieur, fotografie en bloggen. Daarom heb ik recent een eigen bedrijfje opgezet. 'Thuis bij Daphne'.

Waar ben jij opgegroeid?

Tot mijn vijfde jaar heb ik gewoond in Amstelveen. Omdat mijn moeder zwanger was van de tweede zijn we verhuisd naar een nieuwbouwwoning in Mijdrecht (gemeente De Ronde Venen). Een klein dorp dat alles te bieden heeft wat je als kind nodig hebt.

Waar staat jou huis? Vertel eens iets over je woonplaats en wat de charmes zijn van deze plaats.

Ons appartement ligt in Mijdrecht (gemeente De Ronde Venen), een dorp waar je eigenlijk alles wel kunt vinden wat je nodig hebt. Het ligt tussen Utrecht en Amsterdam in en dat maakt dat ik in 30 minuten in beide steden kan zijn. We wonen dicht bij De Vinkeveense plassen en het Amsterdamse bos. Ik woon in het centrum, boven de Xenos en het leuke aan ons appartement is dat we, naast een balkon, ook beschikken over een groot binnenplein. Er staan zelfs palmbomen. Het is niet gemakkelijk ons complex binnen te treden waardoor ik altijd zeg tegen de mensen dat ik in een fort leef. Het voelt vooral geborgen en echt als 'thuis'. Iets dat ik belangrijk vind.

Wat doe jij in het dagelijks leven? Werk je naast het bloggen? En wat is er zo leuk aan je baan?

Ik ben werkzaam binnen het basisonderwijs, drie dagen in de week. Momenteel werk ik in groep 5, super leuk. Daarnaast geef ik interieuradviezen aan mensen die een 'thuisgevoel' missen in hun woning of bijvoorbeeld verenigingsgebouw. Daarnaast gaat er natuurlijk veel tijd zitten in het moederschap, de lieftallige echtgenote uithangen, leuke vriendin zijn voor mijn vrienden en in het onderhouden van mijn familie ;-)

Waar herkennen mensen je stijl aan?

Grotendeels draag ik een basis van zwart, grijs, wit,- tinten met een fleurig accessoire. Denk aan een sjaal, vestje etc. Ik draag het liefst jurken en rokjes waarbij ik wissel tussen sneakers en hoge hakken. Ik draag mijn haar het liefst los en ben gek op make-up en parfum. Gouden sieraden vind ik het mooist.

En je interieurstijl? Wat kenmerkt je stijl?

Het is lastig een stempel te drukken op mijn interieur. Ik houd van een rustige basis. Zo zijn alle muren in huis in dezelfde tint geschilderd. Het spel dat schaduw heet zorgt voor kleurschakeringen. Ik houd van (robuust)landelijk, Scandinavisch en bohemian. Waar ik vooral voor pleit zijn persoonlijke spulletjes en gezelligheid. Sierkussens, schapenvachtjes, kaarsen, verse bloemen en zwart-wit foto's ben ik gek op. Ik houd van doorleefde houtsoorten. Een woning moet vooral heel erg als 'thuis' voelen, een plek waar je je aan geen enkel object stoort.

Wat vind je lelijk in een interieur? Wat is volgens jou een absolute afknapper?

Zelf ben ik niet zo'n voorstander van de kleuren rood en paars en kunstbloemen of kunstplanten vind ik echt verschrikkelijk. Ik zou ook niet zo snel een felgekleurd schilderij ophangen.

Vertel ons wat je grootste miskoop is van het afgelopen jaar.

Ik doe niet meer aan miskopen. Ik probeer me niet te laten verleiden door trends. Ook al zijn ze nog zo leuk, als het niet bij mijn andere spullen past dan laat ik het liggen.

En hoe lang ben je al actief als blogger?

Ik schrijf nu ongeveer een jaar.

Wat wil je bereiken met je blog?

Naast het feit dat ik graag schrijf, vind ik het vooral fijn om mensen te inspireren. Mijn website is ook een goed forum om mijn projecten te showen. Het is fijn je passie te kunnen delen met mensen die het of nodig hebben of zelf ook interieurfanaat zijn.

Voor welke blogger heb jij bewondering? En zou je wel eens een dag mee op stap willen?

&Suus is iemand die ik bewonder. Zij is in een paar jaar tijd zo ontzettend gegroeid en heeft nu een eigen bedrijf met personeel en werkt voor programma's als Eigen huis en tuin. Haar blog is fris en zeer persoonlijk. Zo schrijft ze ook graag over haar kinderen. Dus als je haar nog niet kent, zeker even opzoeken.

Deel je leukste woonwinkeltjes/adresjes

Loods5, Karwei, Hema, L'etoile, Suhka, Pand Breukelen, Dille& Kamille, Sissyboy Homeland, Onszelf Amsterdam, Grachtenpand... en zo kan ik nog wel even doorgaan. In iedere woonplaats is wel iets nieuws te ontdekken op interieurgebied. Ik ben vooral gek op boetiekjes.

Heb je ook een handige tip voor andere bloggers?

Blijf bij jezelf en volg je gevoel.

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt in je leven?

Ik ben niet zo goed in het onderhouden van mijn auto (lees naar de wasstraat gaan) en rijd een lichte kleur Renault Twingo. Toen ik terug kwam op de parkeerplaats bij de Praxis had iemand het woord baby op mijn vieze achterklep geschreven. Een paar dagen later deed ik een zwangerschapstest en bleek ik zwanger... Het was voor mij maar weer eens het bewijs dat engelen bestaan.

Wat is je guilty pleasure?

Woonmagazines, zakjes Nescafé en dan met name de caramel smaak, de verse roze koeken van AH, iets te lang doen over het maken van foto's omdat ik gewoonweg niet kan stoppen, uren bezig zijn op Pinterest en Instagram en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wie is je idool?

Nicole Kidman.

Waar ben je bang voor?

Sprinkhanen. Heb ik al mijn hele leven. Waarom? Geen idee.

Wat weten wij nog niet over je?

Ik spaar veren. Ik vind ze overal en in zoveel verschillende vormen, kleuren en maten. En ik ben stiekem getrouwd in Afrika. Alleen onze ouders en broers wisten van onze plannen. We vertrokken naar Zanzibar met een trouwjurk in een koffer gepropt en zijn daar op het strand getrouwd. Precies op de dag dat we 10 jaar verkering hadden. Er was geen stress en we waren daar echt voor,- en met elkaar. Als ik de videobeelden terugkijk moet ik altijd huilen. Het was als een passage uit een sprookje...

Mooiste moment in je leven?

Vince (mijn zoontje) is 4,5 week te vroeg geboren waardoor we in het ziekenhuis moesten blijven. De eerste nacht dat hij naast mij lag in dat kleine glazen bedje heb ik geen oog dicht gedaan. Na alle hectiek van die dag was er zo'n moment van rust en tevredenheid. Ik kon alleen maar naar hem kijken en huilen van geluk. Een moment dat ze mij nooit meer kunnen afpakken.

Wat een prachtige kinderkamer heb jij gemaakt voor Vince, en wat schrijf je leuk! Bedankt voor het meedoen.


Reacties

Verie 6 years ago

Wat een gezellig blogbericht en veel herkenning! :)

Lieve-groetjes,
Verie

Masha 6 years ago

Waaauw! Wat ben je toch ook een mooi, puur en inspirerend mens! En.. gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat mooi om te horen! Zo leuk om te lezen dat je zó Daphne bent! :) en trots op jou dat je je passie(s) volgt!

X masha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *