Ons nieuwe huis part two

Het is inmiddels alweer ruim een week geleden dat ik je vertelde over ons nieuwe huis. Een echt huis, met een tuin, 3 slaapkamers, een grote zolder en genoeg ruimte om helemaal los te gaan met de styling! Precies een week geleden kregen Maurice en ik de sleutel van ons nieuwe huis. Wat een spannend moment, ik was zo nerveus dat ik mijn cappuccino heb laten staan. Ik was nog nooit eerder bij de notaris geweest en ik vond het super officieel. Een mooi moment om stil te staan tijdens deze bijzondere momenten in ons leven. Maar genoeg over de notaris, want je wilt foto's zien! Work in progress.

Tijdens het afbreken van het muurtje in en om de open haard kwamen deze prachtige bakstenen tevoorschijn! Wauw. Daar moest ik even een foto van maken. Helaas blijft deze niet zitten want het is een stukje muur wat achter ons tv meubel gaat verdwijnen en nog glad gestuct moet worden. Maar daarom niet minder mooi voor op mijn blog!

Hier werd de open haard en het muurtje er om heen gestuct door twee sterke mannen die woensdag al om half 8 (!) voor onze deur stonden. Dat zijn nog eens tijden. Een paar kopjes koffie later en het muurtje was weg. Wat een verschil en wat een goede keus is dit geweest. Dat worden veel warme avondjes met chocomel voor de haard straks, heerlijk.

Gelukkig kregen Maurice en ik versterking van mijn lieve ouders die een paar dagen kwamen helpen met klussen. Er moest nog zoveel gebeuren en we zagen soms door de bomen het bos niet meer. Wat zijn we dankbaar dat ze ons konden helpen, mam en pap, bedankt!

Op donderdag zijn we gestart met het witten van de muren beneden en boven en alle kozijnen moesten worden geschilderd. De vorige bewoonster had namelijk alles in een bruine Kenia kleur geschilderd. Mooi is anders. Wat een verschil kan een paar likken verf doen met de ruimte he? Alles is zoveel frisser, ruimer en het oogt groot. Het enige nadeel is een enorme spierpijn en een grote afkeer tegen een verfkwast.

Voor de woonkamer hebben we gekozen voor een lambrisering in de trendkleur voor 2017: Denim Drift van Flexa. Wat een prachtige tint is dat! Ik vond hem wel te aanwezig voor de gehele muur en daarom ben ik ook heel blij dat we hebben gekozen voor een half stuk. Wil je deze kleur ook op je muur? Zorg er dan voor dat je de kleurcode S0.10.50 bij de mengbalie doorgeeft. De tint is namelijk nog niet verkrijgbaar tussen de schappen. Zo ben je nog origineel!

Voor de slaapkamer kozen we voor een fris grijs/groene tint, de bekende kleur Early Dew van Flexa. Steekt mooi af tegen het eikenhouten balkenplafond en de crispy witte muur. We wilden eerst de bestaande houten vloer gaan lakken met vloerlak maar gelukkig zijn we daar vanaf gestapt. We hebben gekozen voor wit laminaat van Praxis, echt prachtig. Zo fris en ruim lijkt de slaapkamer nu.

Ook de trap kreeg een kleine metamorfose, we schilderden de kelderdeur en de lijsten er om heen wit. Of we de houten planken op de trap zo laten weten we nog niet, maar voor nu is dit prima. Het past bij het karakter van de woning en het geeft het huis sfeer/warmte. Aan weerszijden van de trap komt nog het beroemde bomenbehang van Cole and Son als extra detail. Ik denk dat dat behang de hal een klein beetje speels maakt. Een fijne binnenkomer voor gasten!

Bron: Cole and Son

Aanstaande woensdag komt dan ook de laatste finishing touch; de houten vloer! Deze wordt gelegd door een paar vakmannen uit Tiel. We zijn zo benieuwd hoe dit uiteindelijk zal gaan staan! We hebben gekozen voor hoge plinten, ik denk dat dit het huis veel charme gaat geven. En natuurlijk deel ik daarna weer een sneakpeak op mijn Instagram ;-)
Ik ben wederom weer heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Dankzij mijn ouders en een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben Maurice en ik er in een paar dagen tijd een fris en bewoonbaar huis van gemaakt.


Reacties

Kim 6 years ago

Heel mooi! Mooie vloer in de slaapkamer. Heb je die over heel de boven verdieping liggen? Ik ben er namelijk nog niet over uit.. wilde eerst witte laminaat van de ikea. Maar ben bang dat dit wel errug wit gaat worden. Deze geeft een mooi sfeertje. Heel leuk. Benieuwd als het helemaal af is. Succes nog even.

Elise 6 years ago

Wauw wauw wauw!!

Manon 6 years ago

Nu al prachtig 😍 ben benieuwd naar het eindresultaat! Liefs Manon

Danielle 6 years ago

Wauw tot nu toe echt super mooi! Wat hebben jullie hard gewerkt!! 👍🏻

Stephanie 6 years ago

Heel mooi!! Ben benieuwd naar de volgende update 😊 Succes nog!

karin_io 6 years ago

Heel mooi! Nu al! 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *