Ons huis voor én na

Ik weet het nog als de dag van gisteren, onze verhuizing. Nu zo'n anderhalf jaar geleden, wat hebben we al veel geklust. Kijk je mee hoe het toen was en hoe ons huis er nu uit ziet?

Zo leuk om jullie vandaag mee te nemen in ons jaren '30 huis! Wij wonen hier alweer anderhalf jaar met plezier, maar jeetje wat moest er veel gebeuren toen wij ons huis kochten. Tijdens onze zoektocht naar een oud huis met karakter viel ik direct voor deze woning. Maurice moest nog wennen aan het uitzicht aan de straatzijde en aan de roze Portugese tegeltjes in de keuken. Ik zag direct veel mogelijkheden, haard verbouwen en stucen, balken opschuren, enzovoorts. Na een tweede bezichtiging met een bouwtechnisch adviseur waren we allebei om. Een klushuis, spannend!

Bob de bouwer

Ik was gewend om te verven, vroeger hielp ik mijn moeder veel mee in huis en in ons oude appartement had ik ook al eens een muurtje onder handen genomen. Maar Maurice kon niet klussen. Het was dus voor hem een enorme uitdaging. Gelukkig is hij in de afgelopen tijd veranderd van een man met twee linkerhanden naar een echte bob de bouwer. Zelfs de trap heeft hij helemaal zelf gerenoveerd. Het mag best gezegd worden, ik ben trots op hem!

Een oud huis is nooit af

Nog een klein verhaaltje en dan komt het, de voor- en na foto's! Ik vind het zo spannend om deze aan jullie te laten zien, het is toch best een hele transformatie. En natuurlijk is ons huis nog niet 'af'. De badkamer en de zolder zijn nog even een verrassing, vandaar dat ik die voor foto's nu niet met jullie deel. Wij hopen de badkamer ongeveer in april dit jaar af te ronden en de zolder staat volgend jaar op de planning. Ik zal jullie niet langer in spanning houden, hier komen de foto's. Laat vooral in een reactie achter wat je van deze blog vond, dat vind ik leuk!

Woonkamer

Hier hebben we de open haard met foeilelijk bankje weg laten slopen en de open haard is door onze aannemer strak gestuct. Ook werden de oranje tegels vervangen door een eikenhouten vloer. De oude raambekleding werd vervangen door friswitte houten jaloezieën en de muren hebben we gewit.

Na:

Eetgedeelte

Hier hebben we alle gele muren gewit, de kozijnen geschilderd en Urban Taupe aangebracht tot halverwege de muur. We kochten nieuwe gordijnen bij Inside Blinds. Ook bestelden we een nieuw rooster voor de convectorput.

Na:

Slaapkamer

Ook hier hebben we een nieuwe vloer gelegd, alle balken geschuurd, de deuren in de lak gezet en de plafonds meegenomen. De raamkozijnen zijn ook voorzien van een fris wit kleurtje.

Na:

Werkkamer

Alle gele muren gewit, nieuwe vloer gelegd en de gele balken wit geschilderd. Maurice wilde een donker hoekje, dus die kreeg hij. De ene kant van de werkkamer is licht, en de andere donker. Herken je de deur nog in de werkkamer?

Na:

WC

De WC was eigenlijk best prima, dus we kochten alleen wat nieuwe accessoires en een Muuto hanglamp.

Na:

Keuken

De keuken was onze lucky shot! De oude bewoner had deze net 1 jaar voordat wij er in kwamen verbouwd. Een gloednieuwe keuken dus! We schilderden de gele en roze muren weer fris wit en kochten nieuwe raambekleding. De tegels vind ik mooi, maar soms ook to much. Maar ook te zonde om ze weg te halen.

Na:

Zo! Dat waren de foto's voor nu. Zoals jullie kunnen zien had onze vorige bewoner een voorliefde voor roze en paars haha. Ik hoop gauw weer zo'n blogpost te kunnen schrijven over onze badkamer want dit is zo leuk om te delen. Wat vinden jullie van de foto's? Een groot verschil toch?


Reacties

Leentje Vormezeele 2 years ago

Hebben jullie de vloer moeten uitbreken om te vervangen door eiken vloer?

Mir 2 years ago

Wat ziet je huis er stralend uit! In ons huis ligt altijd nog ‘n klus. Witten in de woonkamer strl ik steeds uit, omdat ik niet kan kiezen welke ‘wit’. Maar nu weet ik ‘t (bijna).
Jouw woonkamer vind ik prachtig. Welke ‘wit’ heb jij gebruikt naast die Urban Taupe? 9001 of 9016 of iets anders???

Greet 2 years ago

Hi Mir, wat lief! Blog is al wat ouder inmiddels haha, zou zeker de blogs over ons nieuwe huis straks gaan volgen :-) de kleur naast Urban Taupe is gewoon witte latex van de bouwmarkt.

Marijke 5 years ago

Wat een verschil, het huis komt nu veel meer tot zn recht, prachtig!
Welke kleur zit er op de muur in de werkkamer?

Femke 5 years ago

Wauw het is echt super mooi geworden! Wat een likje verf en een nieuwe vloer (in de woonkamer) niet kunnen doen. Ik ben verliefd op de glas-in-loodramen en de authentieke paneeldeuren!

Greet 5 years ago

Hi Karin, wat leuk om te horen! Dankjewel! De badkamerblog zal ongeveer in april online komen :-) Fijne dag vandaag! Liefs, Greet

Marlies 5 years ago

Zo leuk om dit te zien! Wat hebben jullie het prachtig gemaakt. Snap wel dat je potentie in het huis zag. En ook heel herkenbaar dat je nooit klaar bent. Ik kijk ook regelmatig de Funda foto’s van ons huis terug. Al zoveel veranderd, maar ook nog genoeg te doen. Hopelijk kan ik ook eens zo’n blog maken! :)

Ciska 5 years ago

Prachtig geworden!

Winny 5 years ago

Wat super die foto’s van voor en na! Ik ben trots op je en op m’n zoon. Ik wist wel dat Maurice creatief en een klusser zou worden. Jij bent zijn juiste stimulans!!
En ik zie graag nog foto’s van de trap van “voor en na”. Toppie!!

Karin 5 years ago

Super leuk! En wat geinig om te zien die veranderingen. Ik schreef daar mijn 1e blog over. Hopelijk snel een blog over de badkamer, leuk!!

Liefs Karin. (K_a.r.i.n)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *