Ode aan de liefde met Instagrammers #1

Het is Valentijnsdag! Ik vroeg deze bekende Instagrammers hoe zij de ware liefde hebben ontmoet, en doe zelf ook mee. Zwijmel lekker mee met deze verhalen!

Ik kan er altijd zo van genieten, liefdesverhalen. Helemaal als het gaat om mensen die we stiekem al lang kennen via Instagram. Ben jij ook zo benieuwd hoe zij hun ware liefde vonden? Wie versierde wie en hoe lang zijn ze al bij elkaar? Je leest het hier!

Mirjam van @mirjam_hart

Mirjam en Bram mogen samen het spits afbijten in deze rubriek! Hun liefdesverhaal is volgens Mirjam iets minder romantisch omdat ze elkaar vonden via een datingsite. Mirjam: "Ik zou willen dat we onze kinderen later een romantisch verhaal konden vertellen. Ik vond datingsites vreselijk. Ik kon me niet voorstellen dat mensen op deze manier serieus contact met elkaar zochten. Maar toen dergelijke ontmoetingen steeds maar op niets uitliepen stelde een vriendin mij voor om toch eens een datingsite te proberen. Ik was net 30 geworden en had me eigenlijk al een beetje ingesteld op een leven alleen met mijn zoontje Noah. Wat had ik te verliezen? Het profiel van Bram was één van de eerste dat ik aanklikte. Zijn foto sprak mij meteen aan. Hij bleek ook geïntresseerd te zijn in mijn zoontje Noah." Na een date in het Van Gogh museum volgde er nog een paar afspraakjes. Bram bleek vaker bij Mirjam te vinden dan in zijn eigen studentenwoning. Kort daarna ging het stel samen op vakantie en bij thuiskomst trok hij uiteindelijk bij haar in. Inmiddels zijn ze al 5 jaar dolgelukkig samen en hebben ze twee prachtige kindjes gekregen. Mirjam: "Een datingsite, ja moet je eens proberen!"

Ik vond datingsites vreselijk

Greet van @styleandsugar

Greet: "Er was tussen Maurice en mij nog geen liefde op het eerste gezicht toen wij elkaar voor het eerst zagen op een fotoshoot. Maurice was toen al single maar ik zat nog in een relatie, was piepjong én woonde helemaal in Friesland. Toen we elkaar na een paar jaar weer zagen in het gezelschap van vrienden bleek Maurice wel erg geïntresseerd te zijn in mijn date die ik die avond zou hebben. Hij bleef maar appen hoe de date was verlopen. Toen die uiteindelijk niks bleek te worden trok Maurice zijn stoute schoenen aan en vroeg mij mee op date. Ik vond hem stiekem al langer leuk maar dacht dat hij mij te jong zou vinden, we schelen namelijk 10 jaar. Onze eerste kus was in de regen, onder een paraplu. Zo romantisch! Na een paar maanden daten vroeg Maurice of ik het leuk vond om samen een paar dagen naar New York te gaan. Ik was dat niet gewend van eerdere vriendjes en voelde me zeer vereerd dat hij dit zag zitten. Met kriebels in mijn buik ging ik mee. Na een jaar ben ik uiteindelijk bij Maurice ingetrokken. Inmiddels zijn we al 4 jaar gelukkig en hebben samen al heel wat van de wereld gezien. En van dat leeftijdsverschil merken we helemaal niets meer!"

Onze eerste kus was in de regen

Mariët van @missjettle

Mariët: "Ik ontmoette mijn liefde tijdens een technofeestje in een kroeg in Amersfoort. Gezellig dansen terwijl hij naar mij zat te kijken vanaf de bar. Later die avond stond hij buiten, en bleef ik alleen achter met hem. We moesten allebei dezelfde kant op voor onze fietsen en daar bleef het bij. Weken daarna zag ik hem steeds als suggestie op Facebook. Toevoegen? Nee hoor, ik speelde hard to get. Totdat hij mij uit zichzelf een berichtje stuurde. Ik was helemaal door 't dolle heen! Nadat hij een aantal keer bleef aandringen om te daten (ik speelde nog steeds hard to get) ging ik eindelijk in op zijn aanbod. Oke, één drankje kon geen kwaad toch? De date bleek super gezellig, hij was helemaal niet zo patserig als dat hij zich online voor deed. Het klikte meteen en ja, ik was tot mijn oren verliefd! Twee maanden na onze eerste date vroeg hij mij 'verkering'. Dit is nu alweer 6,5 jaar geleden. Inmiddels hebben we samen een zoontje, Peppe". Ze krijgt vaak de vraag van anderen 'Wat vind je vriend ervan dat je zoveel veranderd in huis? Mariët: "Die heeft zich er al lang bij neergelegd. Hij weet dat ik toch doe waar ik zin in heb, haha. Sommige dingen gaan wel echt in overleg hoor!"

Ik speelde hard-to-get

Marina van @veel_woongeluk

Marina: "Heel cliché, maar ik heb mijn vriend Jochem ontmoet op een studentenfeestje in Wageningen. Onze studiestad. Ik was een beetje aan het zeuren over mijn ex en van mijn huisgenoten moet ik mijn gedachten gaan verzetten in de kroeg. Nou, dit is gelukt! Ik kon niet om één persoon heen op het feestje, en dat was Jochem met zijn 203 cm lang. De foute openingszin was van mij haha. Ik trok de stoute schoenen aan, klom op het podium waar hij op stond en vroeg hem of hij kon opschuiven. Toen was het ijs gebroken. Ondanks dat ik een leuke avond had en Jochem een leuke vent is, was ik toch nog niet over mijn ex heen. Ik had tijd nodig om mijn oude relatie te verwerken. Gelukkig was Jochem super geduldig, dronk vaak koffie's en taart met mij (nu weet ik dat hij helemaal niet van koffie houdt) en wachtte. Later was het goede moment daar en vroeg ik hem of hij mijn vriendje wilde zijn. We zijn super gelukkig! Ik bof trouwens echt enorm met Jochem en mijn interieurliefde. Hij vind mijn veranderingen bijna altijd oké!"

Ik kwam zelf met een foute openingszin

Nynke van @nynlland

Nynke: "Onze ontmoeting is een romantisch verhaal. We kwamen elkaar op zoveel plekken tegen. We woonden bij elkaar in de buurt, we zaten bij elkaar op school en we gingen op stap in het hetzelfde dorp. Toch kenden we elkaar niet 'echt'. Totdat Patrick mij in het vizier kreeg en de jacht op mij begon. Patrick ging er vol voor. Als hij vroeg wat ik wilde drinken antwoorde ik steevast: ‘Oh, niets. Ik heb nog.’ En dan kwam hij aanzetten met een glas. Een leeg glas. ‘Je wilde toch een glas met niets?’ En hij was super romantisch. Waar ook maar een gitaar binnen handbereik was, pakte hij die en zong een op dat moment bedacht lied, met teksten als ‘Oh Nynke… jij bent de liefste.. En die keer dat hij van bloemetjes een ring had gemaakt en vroeg of ik zijn vriendinnetje wilde zijn? Zo'n volhouder, daar kon ik niet omheen. Inmiddels zijn we jaren én fases verder, van studenten tot een stel wat samen woont. We reizen samen graag de hele wereld over. Backpacken in Vietnam en samen op pad in de camper in Noorwegen; het is allemaal even leuk met Patrick".

Patrick is een echte romanticus

Manon @lustvoorhetoogblog

Manon: "Leroy is mijn allereerste liefde! 16 jaar geleden liepen we elkaar tegen het lijf bij de Megafestatie in de Jaarbeurs. We waren nog piepjong, beide 14 jaar, en ik was erg verlegen. Leroy daarentegen was wat minder verlegen en nam het voortouw. Hij vroeg aan mij mijn mailadres en stak zijn hand uit zodat ik het erop kon schrijven. Vanaf dat moment spraken we elkaar veel op msn. Onze eerste date was in de bios. Super spannend vond ik het, mijn allereerste afspraakje. Ik vond het zelfs zo spannend, dat ik meerdere malen de bus niet haalde en Leroy een paar uur heb laten staan in de stad. Ik probeerde hem nog te bellen maar ik kreeg geen gehoor, uiteindelijk kreeg ik zijn vader aan de lijn (hoe gênant)! Uiteindelijk ben ik pas uren later in de stad aangekomen. Samen zijn we toen naar de film (The Italian Job) geweest. Eind november 2003 vroeg hij 'verkering' aan mij. Wij delen dezelfde passie! Wij vinden het heerlijk om in huis bezig te zijn, te klussen of woonwinkels zoals Loods 5 te bezoeken en inspiratie voor ons huis op te doen. Sinds vorig jaar hebben wij een dochtertje, Nova".

Ik kreeg zijn vader aan de lijn, hoe genant!

Marrit van @donebymyselfblog

Marrit: "Wij ontmoetten elkaar voor het eerst zo’n 13 jaar geleden, toen we samen in een band zaten. Hij als gitarist en ik als zangeres. We kregen toen al gauw verkering, maar dit duurde maar kort. Onze levens verwijderden zich van elkaar, maar we vergaten elkaar nooit. En achteraf gezien is het dan wel leuk te bedenken dat de uitdrukking “als je echt voor elkaar gemaakt bent, kom je wel weer bij elkaar” wel heel erg op ons van toepassing is. Zo’n 8 jaar geleden zetten we de definitieve stap en ik herinner me nog heel goed dat ik dacht: “ja, dit is ‘m”. Inmiddels zijn we 8 jaar samen, 3 jaar getrouwd, hebben we samen een huis gekocht en verbouwd en zijn we ouders geworden. Om dit nu zo op te schrijven is heel gek omdat het al zo lang geleden is. Maar ook het beschrijven van die tijd waarin je nog onzeker bent over jezelf en elkaar, of je de stap durft te zetten, die spannende tijd. Het voelt als lichtjaren geleden, haha. Inmiddels kan ik me een leven zonder hem niet meer voorstellen".

Ja, dit is hem!

Foto Iep Bergsma

Rixt-Marieke van @rixtmarieke

Rixt-Marieke: "Mijn grote liefde Bas zag mij voor het eerst in de zomer van 2013 op Welcome To The Village, een festival. Hij speelde daar met zijn toenmalige band. Hij zag mij van een afstandje en heeft geprobeerd mij te vinden, alleen had hij geen idee wie ik was. Na een half jaar herkende Bas mij op Tinder. We waren een match. Tinder namen we absoluut niet serieus en een Tinderdate had ik daarom nog nooit gehad. Maar voor deze knappe man met baard moest ik wel een uitzondering maken. Bas vroeg mij mee uit en zou mij op het station ophalen om samen wat te gaan drinken. Super nerveus zat ik in de trein. Toen ik uit de trein stapte zag ik hem al van ver aankomen, en dacht, dit is 'm . De 2e keer dat we elkaar zagen was bij hem thuis. Toen hij muziek aanzette draaide hij, per toeval, mijn favoriete lied. Dat voelde als een teken. Toen hij mij als derde date mee naar het strand nam voor een picknick wist ik dat ik bij hem wilde horen. We lachen veel samen en we zijn beide echte knuffeldieren. En zoals wij in het Fries zeggen: ’Sûnder tut de doar net ût!’

Sûnder tut de doar net ût!

Milou van @maisonloula

Milou: "In mei 2009 begon ik met werken in een kledingwinkel in het dorp waar ik woon. Tegenover de winkel werkte een leuke jongen in de kroeg. Op een dag vroeg mijn bazin aan mij of ik ook wat wijn aan de overkant wilde ophalen, bij die leuke jongen dus. Eenmaal binnen werden er door een paar stamgasten al wat dingen geroepen. Dingen als: "Hé Tim, een chickie voor je!" vloog ons om de oren. Wat een genante situatie was dat voor ons beiden. Het enige voordeel van de hele escapade, was dat ik wel zijn voornaam wist! Eenmaal thuis zocht ik hem op op Hyves. Ik stuurde hem een vriendschapsverzoek: Hoi, ik was eigenlijk opzoek naar een andere Tim uit Berkel, maar ben jij niet degene waar ik vanmiddag bij aan de bar stond om wijntjes te halen? Iets in die trant. Deze actie van mij zorgde er wel voor dat we daarna gingen msn'en en sms'en, daarna volgde al snel een paar dates. Na Oud en Nieuw zijn we een stel geworden. Inmiddels zijn we alweer een paar jaar gelukkig getrouwd én hebben we samen een huis gekocht. Tim is ontzettend lief, geduldig en klaagt nooit over mijn veranderdrang. Hij vind het juist leuk!"

Ben jij niet die jongen van de bar?

Zo dat waren ze, deze prachtige lovestories! Dit is waarschijnlijk mijn langste blog ooit (forgive me!) maar ook één van de allerleukste! Wat vonden jullie ervan? Lekker zwijmelen met een kop thee he? Fijne Valentijn!


Reacties

Finette 5 years ago

Wat een leuke blog om te lezen! Gr. Finette (fienhome)

Mirjam Hart 5 years ago

Wat een heerlijke verhalen om te lezen! Langste blog?!
Ik had zo nog 10 verhalen willen lezen hoor!
En zo leuk dat ons verhaal het spits mocht afbijten.
Thanks lieve Greet! X

Greet 5 years ago

Ah dankjewel Muk! Ja deze blog is voor herhaling vatbaar hihi. Wil jij de volgende keer vertellen over jullie liefde hihi? X

Greet 5 years ago

Dankjewel mama!

Muk 5 years ago

Zo leuk om te lezen! Grappig ook dat iedereen elkaar op een andere manier ontmoet. Toffe blog!

Liefs

Muk

Ciska 5 years ago

Super leuk om te lezen , al die romantische verhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *