Nieuwbouw huis update 1: keuken uitzoeken

Vorige week deelde ik ons grote nieuws met jullie, want we hebben een nieuwbouw huis gekocht! Ik zal regelmatig updates delen met jullie, dit keer de keuken en het uitkiezen van de materialen. Lees je mee?

Het was zo spannend om ons grote nieuws met jullie te delen! En ik heb ook zo moeten lachen want heel veel mensen dachten dat we óf gingen trouwen of dat ik weer zwanger was. Het eerste had ik wel erg leuk gevonden trouwens, maar zwanger van een tweede kindje daar wachten we nog even mee, nu met de drukke periode die komen gaat :)

Maurice bij ons 'toekomstige' huis

Zo. De afgelopen weken waren behoorlijk stressvol kan ik je vertellen. Want we stappen redelijk laat in in dit bouwproject, de plannen liepen al sinds de zomer vorig jaar dus toen we "JA" zeiden moesten we dan ook direct keuzes maken voor de keuken- en badkamer. Mijn moeder zou het spaans benauwd krijgen bij de gedachte maar het is ons gelukkig gelukt. We hebben de keukenzaak twee keer bezocht en zijn in één keer geslaagd bij de badkamer zaak.

Al maanden heb ik een verborgen bord op Pinterest waar ik alle ideetjes voor het nieuwe huis verzamel, zo handig. Dit moodboard voor de keuken ging dus ook mee naar onze afspraak.

Tijdens het gesprek bespraken we ons budget en kozen we de eerste keer eigenlijk alles uit wat we mooi vonden. Niet zo handig achteraf, want we kwamen op een bedrag uit van meer dan € 20.000,- euro, haha. Oeps! De eerste keer kiezen had ik ook net wat andere materialen in mijn hoofd, zoals walnotenhout kastjes en een marmeren aanrechtblad. Dit aanrechtblad bleek los al op zo'n € 4500,- te zitten. Uiteindelijk kwamen we er niet uit, ik had een idee in mijn hoofd maar qua budget zou dit niet uitkomen. Dus besloten we er nog even over te slapen.

De indeling van onze woning met extra uitbouw

"Maar we moeten wel onze droomkeuken uitzoeken!" zei Maurice de volgende dag, én niet overhaast beslissen. Dus gingen we nog een keer langs bij Arma keukens. Dit keer met een ander idee. Denk visgraatvloer, een strak zwart eiland met witte keukenkastjes tegen de wand en een gespikkeld compositet aanrechtblad. Die jongen van het keukenbedrijf werd geloof ik helemaal gek van mij, maar heeft ons wel uitstekend geholpen! Want we hebben onze droomkeuken uitgezocht :-)

We hebben gekozen voor een matzwart eiland, met een dun composiet aanrechtblad. Er zit een kleine glinster in het blad, dat vonden wij allebei erg mooi! De afzuigkap gaan we wegwerken in het plafond, er komt dus een unit naar beneden. Hier laten we spotjes in plaatsen.

Het plaatje links was onze inspiratie voor deze keuken

Boven het spoelgedeelte komen twee messing lampjes te hangen, die heb ik ondertussen besteld bij Made.com. Aan de wand komen vaste witte keukenkastjes met een inbouwoven, koelkast en ruimte voor onze bonenmachine. Een soort koffie nisje dus. Heel fijn!

De 3D impressie van onze keuken, er komt nog een extra kast naast

Natuurlijk zijn gouden of koperen kranen écht prach-tig! Maar in ons huidige huis hebben wij matzwarte kranen en dit bevalt toch minder goed. Ik was dan ook bang dat de coating op deze kranen op den duur zouden afbladderen. Dus hebben we veilig voor chroom gekozen. En die kranen kunnen natuurlijk altijd nog vervangen worden, als is het maar tijdelijk :)

Lees ook: een nieuwbouw huis gekocht!

Wat vinden jullie van deze keukenplannen? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! De sfeer in ons nieuwe huis gaat wat volwassener worden, maar ik blijf nog steeds dicht bij mijn stijl en wat ik mooi vind. De volgende keer zal ik de badkamer delen en de bouwupdates!
Liefs, Greet


Reacties

Eva 4 years ago

Wat leuk om te zien dit proces. Mijn man en ik hebben dit net achter de rug en wonen nu bijna een jaar in ons nieuwbouwhuis. En grappig genoeg hebben wij ook een zwart keukenblok met marmer look blad, een witte systeemwanden een eiken visgraat vloer 😅💗 Veel plezier nog met alle voorpret!

Annelies 4 years ago

Hi,
Ik zag toevallig je blog (leuk!) en het 3D-ontwerp en dacht: ik moet je de, voor mij, gouden tip geven.
Wij hebben vorig jaar een nieuwe keuken gekocht met eiland. Omdat ik niet van drukke lijnen hou en we (meeste mensen) zicht hebben vanaf de eettafel op het eiland, wilde ik geen verspringende plint. De oplossing hiervoor zijn drukdeurtjes! We hebben nu 3 keukenkastjes waarvan de deurtjes tot een paar mm van de grond gaan. Ik vind het subliem en dacht, ik deel de tip ☺️
Ik ben zeer benieuwd naar de volgende aankoop-blog!

Groet,
Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *