Mijn tuin make-over voor Karwei

Het is zover! Ik kan eindelijk het eindresultaat van de tuin
make-over voor Karwei laten zien! Benieuwd?

Het duurde eventjes voordat ik het eindresultaat van deze make-over aan jullie kon laten zien. Met de komst van onze dochter Nore vond ik het nogal lastig om mijn tijd te verdelen en aan de slag te gaan met onze tuin. Dan had ik weer oppas geregeld en begon het net te regenen, zulke dingen ;) en met klap op de vuurpijl werd ik ziek door een dubbele oorontsteking. Het zat niet echt mee, maar het is eindelijk zover en ik ben trots, heel trots! Lees je mee?

Voorbereidingen treffen

Toen ik werd gevraagd door Karwei om onze tuin aan te pakken hoefde ik niet lang na te denken, natuurlijk! Onze tuin was in de basis prima, een redelijk onderhouds vrije tuin maar wel een tikkeltje saai. Er moest een touch aan worden gegeven dus besloot ik samen met Karwei te brainstormen. Ik wilde nog steeds een onderhoudsvrije tuin, maar wel met die 'Festival vibe', zoals lichtsnoeren, gezellige hoekjes om te borrelen en verschillen in structuren en materialen. Mijn wensen werden op papier gezet en er kwam een schets. Daar kon ik mee verder!

Van saai grijs naar fris wit

Als eerste moesten de tegels volledig worden schoon gescrobd, want weg met die groene laag! Onder die groene laag kwamen de mooie donkergrijze tegels weer tevoorschijn. Ik haalde bij Karwei zakken grind voor de plantenbak, tuinaarde, witte (buiten) muurverf en rieten matten voor de schutting. Ik verfde de stenen plantenbak in een middag van saai grijs naar fris wit, al een heel verschil! Daarnaast stortte ik extra potgrond en grind in de bovenste plantenbak en hing ik lampions in de boom. Instant vakantiesfeertje!

Festival stijltje

Ten tweede verwijderde ik de doorgewortelde klimop van de achterste schutting, maakte deze schutting weer vlak en plaatste ik met Maurice de rieten matten.

Wat een verschil, en wat een warm gevoel geeft dat aan de tuin. In het loungehoekje strooiden we grind zodat het verschil tussen de twee hoekjes duidelijker zou worden. Ook het gebruik van het lichtsnoer geeft dit hoekje een warm effect, helemaal in festival stijl! De lampions in de boom maken de look af.

Dineren in een witte oase

Het eethoekje is veranderd van een saaie plek naar een sfeervol diner hoekje, een soort witte buitenlandse oase! Ik heb een DIY gemaakt voor de witte muur omdat ik deze nu nog wat kaal vind. De DIY komt binnenkort online. Het geeft de witte muur een flinke groene oppepper!

Ik koos ervoor om een kleinere eettafel te plaatsen en deze prachtige stoelen van Karwei erbij te combineren. Ook probeerde ik mijn interieurstijl van binnen naar buiten door te trekken, best een opgave, maar ik vind het gelukt.

Ik ben ontzettend blij met deze mini tuin makeover voor Karwei en ik kan niet wachten nu te gaan genieten met een drankje en onze dochter Nore. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Deze blog is gesponsord door KARWEI, ik heb de tuinmeubelen van hun gekregen. De foto's zijn door mij gemaakt en mogen niet zonder toestemming worden gedeeld.


Reacties

Gursoy 2 years ago

Hoi,

Wij willen heel graag deze loungeset kopen, alleen lezen wij niet zulke goeie dingen (dat hij bijv na 1 jaar al gaat uitzetten en gaat vervormen). Nu zie ik dat je dit hebt gepost in 2019. Hoe bevalt hij nu?

Katherine Van Hoof 3 years ago

Beste
Ik zag jouw foto’s van jouw mooie tuin. Weet je de naam van deze loungeset? Ik kan deze niet terugvinden bij Karwei.
Alvast bedankt.

Judith Kragt 3 years ago

Tuin ziet er super uit!
Nu was ons oog ook gevallen op lounge set maar ik lees daar verschillende dingen over.. hoe bevalt die bij jullie? Zit die lekker en is die niet verweert ? Ik las namelijk bij veel reviews dat het hout heel erg was verweerd en was gaan werken..

Groeten judith

Riane 3 years ago

Hoi!! Wat voor grasplanten zijn dat achter je bank?
Gr Rianne

Greet 3 years ago

Dat zijn pampas grassen!

Millie 3 years ago

Mag ik vragen waar je loungeset van is?

Greet 3 years ago

Haha, van de karwei zoals aangegeven ;-)

Mirella 4 years ago

Oh ik ben jaloers! Wat een gave tuin zeg!

ursela 4 years ago

Gave tuin mag ik vragen waar de kachel vandaan komt?;)

Linda Plantinga 4 years ago

Hi,

Jullie tuin make-over is echt super gaaf geworden… mooi sfeertje hebben jullie gecreëerd!! Nu zie ik een schaduwdoek boven jullie terras, mag ik vragen waar jullie die vandaan hebben?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *