DIY | Zo maak je zelf een kerst kussen

Speciaal voor kerst bedacht ik deze super makkelijke DIY. Al you need is een naaimachine en een stuk stof. Zo maak jij je eigen kerst kussen!

Met kerst vind ik het altijd tof om zelf dingetjes te maken, zoals een eucalyptuskrans of een sterrenslinger. Tijdens kerst is het ook heel erg tof om je bank mooi te decoreren met kussens in een feestelijke stijl. Nu ben ik zelf niet zo van de pailetten dus bedacht ik een minimalistisch kussen welke perfect bij de kerst past (en natuurlijk ook als de kerst is afgelopen als winters kussentje). Ik maakte dit kussen met behulp van mijn creatieve schoonmoeder in minder dan 60 minuten! Lees je mee?

Wat heb je nodig?

Rekbare stof
Sjabloon
Kussenvulling van minstens 300 gram
Naaimachine
Schaar
Potlood

Stap 1

Kies voor een stuk stof van minstens 100 cm bij 140 cm. Als deze stof rekbaar is, werkt dat wat fijner voor het opvullen. Note: ik kocht mijn stof bij de Kwantum. Teken met een scherp potlood een boom met een hoogte van tenminste 60 cm op overtrekpapier óf een stuk karton. Je verliest namelijk nog een beetje stof na het naaien.

Stap 2

Knip je sjabloon uit en teken met behulp van dit patroon nogmaals dezelfde kerstboom op je stof. Als je de stof dubbel vouwt, heb je gelijk de voor- en achterkant van je kussen. Het werkt het handigst als je wat centimeters overlaat en niet precies op je lijn knipt.

Stap 3

Leg de twee boompjes op elkaar en speld de boom af op ongeveer 1 centimeter vanaf je tekenlijn.

Stap 4

Nu ga je gebruik maken van de naaimachine, spannend! Naai de bovenkant en beide zijkanten nauwkeurig vast en zorg ervoor dat je op tijd stopt om het kussen aan de onderkant te vullen. Laat het stammetje dus open. Heb je geen naaimachine? Dan werkt textiellijm misschien voor jou. Ik kan je alleen niet de stevigheid garanderen :-)

Stap 5

Keer je stof binnestebuiten. Nu ga je je kussen vullen! Je kunt een pollepel gebruiken om het jezelf makkelijker te maken. Vul het kussen goed op en zorg ervoor dat iedere punt goed gevuld wordt. Als je stammetje breed genoeg is, wil het ook nog wel eens helpen om de vulling er met je hand in te stoppen.

Stap 6

Je bent bijna klaar. Alleen de onderkant moet nog dicht gemaakt worden. Probeer draad te gebruiken in dezelfde kleur als je stof om het kussen bij het stammetje dicht te stikken.

En voilá! Wat een ontzettend leuk kussen hé? Bij mij heeft 'ie een mooi plekje op de bank gekregen en het kussen geeft ons huis een extra kerstgevoel! Ben jij van plan om dit kussen te maken en heb je vragen, stel ze dan gerust. Ik zou het tof vinden om je creatie terug te zien onder #styleandsugardiy op Instagram. Lees ook mijn andere DIY: zo maak je zelf een knoopkussen.

Ik wens jullie alvast hele fijne kerstdagen met veel liefde en gezelligheid! Liefs, Greet

Ik schreef deze blog om mijn creatieve ideeen met jullie te delen. Deze foto's mogen alleen gebruikt worden met naamsvermelding.


Reacties

Greet 2 years ago

Hi Grace, wat lief! Dankjewel! Ik heb zelf ook geen naaimachine hoor :) maar geleend van mijn schoonmoeder. Ik ben benieuwd naar jouw variant!

Grace 2 years ago

Wat een super leuke DIY. Nu alleen nog een naaimachine vragen met de kerst en ik kan ook aan de slag. Echt tof.

Martine 2 years ago

Wat ontzettend leuk gedaan Greet

Ziz 2 years ago

Leuk bedacht! 🎄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *