Japandi, de nieuwe woonstijl

Een van de nieuwste woontrends in de interieurwereld wat mij betreft, de Japandi stijl. Benieuwd naar deze woonstijl? Stiekem heb ik onbewust al veel spulletjes die perfect passen bij deze stijl. Lees verder!

Tijdens het veranderen van onze slaapkamer en het maken van een moodboard voor deze ruimte, stuitte ik op de woonstijl 'Japandi'. Een nog vrijwel onbekende woonstijl, maar onbewust al bij veel mensen aanwezig. Japandi, zegt dat je iets? Het is het combineren van de Japanse woonstijl gemixt met invloeden uit Scandinavie. Denk aan minimalisme, sober, hout, strak en groene planten.

Bron: Elisabeth Heier

Onze slaapkamer heeft al veel invloeden van de Japandi woonstijl, zoals het kersenbloesembehang, de gouden accenten en de strakke nachtkastjes. Ook hebben wij beneden een paar stoelen en een koffietafel welke goed overeenkomt met deze woonstijl.

Bron: Urban Outfitters Home

Wat ik zo tof vind aan de Japandi stijl is dat deze stijl warm en gezellig oogt, zonder dat een woning kil overkomt. Een kenmerk van deze stijl is minimalisme en dat kan al gauw saai ogen. Door het gebruik van hout (veel hout) in alle tinten, liefst donker, maak je je woonkamer warm en knus. Heb je al een Scandinavisch interieur? Dan word het helemaal makkelijk. Voeg wat donkere accenten en accessoires toe en houdt je huis rustig. Tadaaa!

Bron: A Merry Mishap blog

Wat de Japandi woonstijl ook kenmerkt is het gebruik van keramiek (als in borden, servies en theepotjes), verschillende vazen met vergrijsde kleuren en het gebruik van bamboe, jute en bijvoorbeeld terracotta bloempotten. Qua stoffen kun je linnen en niet al te veel patronen gebruiken.

Bron: Photography by We Are Pampa

Tot slot is het gebruik van planten onmisbaar voor de Japandi stijl. Geen overdosis aan planten maar kies er eentje uit, of groepeer er een paar. Maar kies voor slanke, ranke planten met mooie bladeren en kies voor grote strakke plantenpotten.

Wat vinden jullie van deze woonstijl? Een 'go' of een 'no go'? Ik ben heeeeeel erg fan!

Deze blog schreef ik ter informatie, de beelden die ik gebruikt heb komen van internet en bevatten de juiste bronvermelding.


Reacties

bouwinspecteur 4 years ago

Dit ziet er geweldig uit. Alles klopt hier! Ik doe thuis de decoratie en inrichting, en hou ervan om met kleuren te experimenteren.

Ciska 4 years ago

Dit is een mooie stijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *