PVC of toch een houten visgraatvloer in ons nieuwbouwhuis?

Er komen regelmatig vragen in mijn inbox over onze prachtige vloer. Want, is het echt hout of toch PVC? En waarom kozen wij voor deze vloer?

Toen wij dit huis kochten en het werd gebouwd, was er 1 ding duidelijk. Maurice en ik droomden beide over een lichte, houten visgraatvloer. Liefst eentje die weinig onderhoud nodig heeft en ook geschikt is voor vieze kinderhandjes, blote voetjes en bestand is tegen krassen.

Met een heel wensenlijstje gingen wij op pad naar meerdere vloerenwinkels. Vanwege onze vloerverwarming in ons gasloze huis bleek een echte houten vloer nog wat lastiger te realiseren. We hebben ons er zeker goed in verdiept maar kwamen er al gauw achter dat er meer nadelen dan voordelen aan zaten.

Dit leidde ons tot een zoektocht op internet en in de omgeving naar een alternatieve (houtlook) vloer. We hebben nog nagedacht over laminaat maar vonden de echtheid hiervan toch minder. Toen kwamen we Stile Floors uit Genemuiden tegen, een dorpje verderop. Zij bieden een stalenservice aan en komen persoonlijk bij je thuis zodat je alle vloeren in je eigen woonkamer kunt bekijken. Zo onwijs fijn! Door deze service kun je de vloer van je keuze in elk daglicht zien en zo beter je keuze maken.

Gert-Jan kwam eind december 2020 bij ons langs met zijn selectie voor ons nieuwe huis, op basis van wat ik had doorgegeven. Wij hebben gekozen voor de visgraatvloer Sophia in licht eiken. Een prachtige, lichte en warme vloer die niet te druk oogt maar wel toch genoeg visgraatmotief laat zien.

De vloer is super fijn in onderhoud. Vieze sporen van laarsjes veeg je zo weg, en krassen doet hij vooralsnog niet. Wij zijn heel erg tevreden over deze visgraatvloer en over de service van Stile Floors en kunnen het bedrijf dan ook aanbevelen!

Heb je nog vragen over onze mooie PVC vloer? Stel ze dan hieronder!
Liefs, Greet


Reacties

Destijdsch 2 months ago

Wat een informatieve post, Greet! Het is altijd zo’n dilemma om de perfecte vloer te kiezen, zeker met zoveel factoren om rekening mee te houden. Fijn om te horen dat jullie zo tevreden zijn met de keuze voor PVC, en de service van Stile Floors klinkt echt top. De visgraatvloer Sophia in licht eiken klinkt als een droom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *