DIY Luchtballon voor de babykamer

Laat je fantasie de vrije loop en maak met een lampion deze fantastische luchtballon voor je kinderkamer! Lees je mee voor de DIY?

Je herkent het vast wel. Je hebt soms een idee in je hoofd maar het uitvoeren lukt steeds niet. Puur omdat je nog wel duizend andere dingen aan je hoofd hebt. Bijvoorbeeld het zorgen van een drukke baby van bijna 11 maanden haha ;-)

Fly away, fly away with me

Maar gisteren besloot ik toch echt af te maken waar ik aan begonnen was, namelijk deze super toffe en simpele DIY voor de kinder/baby kamer. Een paar Maileg muisjes in het mandje en je hebt je eigen luchtballon, zo leuk! Het was sneller klaar dan ik had gedacht, easy peasy dus!

Ben je er klaar voor? Deze DIY neemt ongeveer 15 minuten van je tijd in beslag, let's go!

Step one

Verzamel de spulletjes, zoals een papieren of stoffen lampion, een rieten mandje en draad. Pak je schaar en ga zitten aan tafel.

Step two

Knip 4 touwtjes van dezelfde lengte af en verbind deze aan vier uiteinden van het mandje, met een onzichtbare knoop aan de binnenkant. Verbind dan de vier losse touwtjes samen en knoop daar weer een nieuw touwtje omheen, zodat je mandje als het ware al 'zweeft'.

Step three

Verbind nu het mandje met een lang draad aan de binnenkant van de lampion, ergens in het midden.

Step four

Bepaal de positie waar je het mandje wilt hangen en gebruik het liefst visdraad, zodat je luchtballon ook echt 'zweeft' in de ruimte! Ik hing mijn ballon op aan het plafond met een ballonhaakje (haakje speciaal voor helium ballonnen).

Step five

Haal je (in ons geval muis) passagiers op en plaats ze aan boord, fijne vlucht! Evt. kan je nog led-lampjes in de ballon plaatsen voor het wauw effect.

Nore is razend enthousiast over deze simpele DIY. Ze wijst constant naar de ballon en zegt steeds "Die, die!", zo onwijs leuk. En dat voor 15 minuten werk, echt een aanrader voor kindjes!
Binnenkort ga ik op zoek naar een andere lampion, het liefst van linnen of een ander stofje zodat deze nog een aantal jaar mee kan als deco voor haar kamertje.

Lees ook: Stylen van de commode en DIY

Wat vind jij van deze toffe lowbudget DIY voor in de babykamer? Laat een reactie achter, dat vind ik leuk! :-) Bedankt voor het lezen en tot de volgende DIY!


Reacties

Ank 2 years ago

Echt zo leuk. Als je de linnen lampion hebt gevonden zou je hem dan ook willen delen?
Liefs

christel 2 years ago

wat leuk gedaan zeg! ik ben al even aan het speuren naar het gouden mobieltje in het hemeltje. mag ik misschien vragen waar je deze gekocht hebt? alvast bedankt. groetjes christel

Marjolein 2 years ago

Hallo,
Ik begin binnenkort aan het maken van deze lichtbakken, ziet er supermooie uit!
Kan je nog even laten weten waar je het haakje vindt waarmee je de ballon aan het plafond bevestigt?
En ook met het mandje heb ik moeite om het juiste gerief te vinden… heb je misschien tips? Max. doorsnede zou 10cm mogen zijn.
Dankjewel alvast!
Groetjes Marjolein

E.D. van Dalen 3 years ago

Wat leuk! Mag ik vragen waar die haakjes vandaan komen om de ballon aan vast te hangen op het plafond? Kan het nergens vinden.. :(

Nicolien 4 years ago

Geweldig leuk!!
Mag ik vragen waar je het mandje en de lampion hebt gekocht?

Marijn 4 years ago

Oh deze is echt helemaal geweldig Greet! Ik ga hem zeker maken voor Nine 😄.

Liefs!

Greet 4 years ago

Aaaah wat vind ik dát leuk om te horen! Heb al zoveel toffe reacties ontvangen! Dankjewel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *