DIY Ikea hack met webbing

Dat webbing op dit moment trending is, hoef ik je vast niet te vertellen. Ik toverde mijn Ikea Besta tv meubel om tot een hele hippe variant. Lees mee en maak 'm zelf!

Al een tijdje liep ik met het idee rond om iets te maken van webbing. Die kasten van HK Living met webbing spookten al voor langere tijd door mijn hoofd, maar prijzig dat ze zijn, niet te doen. Daarom besloot ik te brainstormen en te kijken of ik thuis nog een meubel met webbing zou kunnen opknappen. Een nieuw tv-meubel aanschaffen vond ik persoonlijk zonde, dus daarom deze geweldige DIY!

Easy peasy webbing DIY

Ik maakte van onze ietwat saaie Besta meubel een hip televisiemeubel met gouden greepjes en webbing en ik ben er totaal verliefd op.

Overigens was ik met dit meubel niet langer dan twee uurtjes bezig. Goed te doen toch? Wil jij dit ook maken? Lees dan gauw mee want zelfs met twee linkerhanden gaat dit je nog lukken.

Stap 1

Pak de deurtjes of schoef ze los. Zorg dat de deurtjes vetvrij zijn en schoon.

Stap 2

Week het webbing ongeveer 20 minuten in lauwwarm water. Dit zorgt ervoor dat het straks beter te gebruiken is.

Stap 3

Meet het binnenste frame van de 'Hanviken' deurtjes op. Teken dit af op je webbing en snijdt of knip je webbing af. Beter teveel over laten dan te weinig, dus zorg dat je niet te enthousiast knipt. Knip voorzichtig en rustig, want je wilt niet dat het gevlochten materiaal los raakt.

Stap 4

Als het goed is, heeft je webbing nu dezelfde afmeting als het frame van het deurtje. Smeer de webbing goed in met lijm en plak het stukje voorzichtig op het deurtje. Leg een paar zware voorwerpen op het deurtje en laat goed drogen.

Stap 5

Herhaal deze stap voor de andere deurtjes. Niet stevig genoeg of gaat het webbing weer op bollen? Gebruik dan de kleinste spijkertjes en zet in iedere hoek vast. Daar zie je straks weinig meer van.

Stap 6

Tijd om de greepjes goud te spuiten! Zodra ze droog zijn kun je ze bevestigen aan de deurtjes.

Stap 7

Je webbing televisiemeubel is bijna af! Stylen en ready to use. Wat een toffe en makkelijke make-over hรฉ?

Lees ook: Scandinavische kapstok met S-haken

Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat! Vooral als je nagaat dat je nu een heel hip meubel hebt voor weinig geld. Zo loont het toch nog om af en toe out of the box te denken. Ik vind het webbing in combinatie met de gouden greepjes echt prachtig. Ga jij deze ook maken? Tag me dan in je foto, want dat vind ik leuk! Bedankt voor het lezen en tot de volgende DIY ;-)


Reacties

elize 1 month ago

Super leuk zeg! de kast is besteld.. kan niet wachten te gaan knutselen!
Ik kan alleen de binnenmaat van de deurtjes niet vinden waarin het webbing geplaatst moet worden. Heb jij die voor mij zodat ik dat ook online kan bestelling en niet veel te veel/of te weinig heb : )

alvast bedankt!

Anneloes 3 months ago

Ik heb alles in huis gehaald voor deze prachtige kastjes! Sta te popelen om aan de slag te gaan. Misschien een gekke vraag, maar moet het webbing nat zijn om het op de kastjes te plakken? Of heb je het eerst weer laten drogen?

Fleur 4 months ago

Woooow.. Ben al dagen aan het zoeken naar een betaalbaar Wit meubel met webbing.. En als ze er al zijn zijn ze zwart. Kom ik net jouw meubel tegen.. I TOTALLY LOVE IT!! Super leuk gedaan! Ik wil deze heel graag ook maken! Wat ik me wel afvraag is bij het lijmen van de webbing of dat niet een grote kliederboel wordt. Zie je de lijm niet zitten? Komt het niet door de gaatjes? Of smeer je alleen de hoekjes in? Of is de lijm onzichtbaar?

Greet 4 months ago

Ah thanks. wat lief! Haha nee geen kliederboel anders had je dat wel op de foto’s gezien. Ik heb witte en doorzichtige lijm gebruikt :) Succes!

Lisa 4 months ago

Wauw! Echt tof, ben goed vergelijkend warenonderzoek aan het doen voor een nieuw tv meubel, klik ik jouw afbeelding aan als mooiste en kan ik hem ook nog zelf maken! BLIJ! Vraagje, zit online even het besta meubel in elkaar te puzzelen, heb jij de greepjes gewoon aan de bovenkant in het midden gemonteerd voor de look, of gaan ze ook zo open?

Caroline 5 months ago

Hoi Greet, wat een leuke blogs schrijf je!
Ik zag deze DIY voorbij komen omdat het behang dat je op de muur hebt precies is wat ik zoek! Zou je me willen vertellen waar je dat hebt gekocht? :)

Greet 5 months ago

Hi Caroline, lief! Dit behang is van de Karwei. Is een heel leuk behangetje! :-)

Lies 5 months ago

Heel mooi. Waar heb je de webbing besteld?

Greet 5 months ago

Hi Lies,
Bij Versteeg manden online :)

Barbara 6 months ago

Heel mooi inderdaad! De HK living en Kave home dressoirs zijn ook wat buiten mijn budget ;)

Ben ook benieuwd waar je de webbing hebt gekocht….

Iris 7 months ago

Wat een mooie hack dit! Mag ik vragen waar je de webbing vandaan hebt gehaald?

Sanne 8 months ago

Super gaaf, welke lijm heb je hiervoor gebruikt?

Greet 8 months ago

Bison lijm van de Action :-) werkt goed!

Maurice 8 months ago

Heel mooi die webbing! Echt een toevoeging aan ons huis! :P

Club Nomad 10 months ago

Wauw, super easy inderdaad! Goed bedacht! ๐Ÿ’ก๐Ÿ™Œ๐Ÿป Hij is echt prachtig geworden! ๐Ÿงก

Greet 10 months ago

Ah wat leuk om te horen! Dankjewel! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *