DIY Houten Maileg poppenhuis voor Nore

Maanden lang deelde ik op Instagram dat ik bezig was met een poppenhuis voor Nore. In dit blog laat ik je ons DIY huis zien en deel ik alle info met jullie!

Wie mij langer volgt op Instagram weet dat ik al een tijd bezig ben met het poppenhuis voor Nore. Ik kocht eerst een opknaphuis via Marktplaats met prachtige details, raampjes etc, en verfde deze bijna helemaal af. Ergens stopte ik er mee omdat ik het vervelend vond dat Nore er nog niet mee kon spelen.

Nee joh, ik maak een huis voor Nore!

Zo nieuwsgierig als Nore is, trok ze iedere keer de luikjes van het huis open. Het huis was niet robuust, verre van en dus vond ik het zonde van al mijn opknapwerk en maakte ik me zorgen om Nore haar veiligheid. Ik vertelde Maurice dat ik een ander huis wilde gaan zoeken, eentje waar ze al wel mee kon spelen. Het andere poppenhuis is echt een pronkstuk en geen speelhuis.

Maurice zei 'Nee joh, ik wil er wel eentje voor Nore maken!', en dus zo kwamen onze plannen tot leven. Super tof toch, zo'n vader die een poppenhuis maakt voor zijn dochter? Als inspiratie nam ik de prachtige huizen van Maileg (250 euro!) en die van PlanToys (350 euro!). Prachtige, tijdloze huizen die door kunnen gaan van generatie tot generatie. Maar te prijzig voor een meisje die nog niet zo goed voorzichtig kan spelen.

Ik zag het al helemaal voor me. Een groot poppenhuis van hout, met raampjes, deuren en kleine details zoals luiken en raambekleding. We hadden nog multiplex platen in de schuur staan dus diezelfde dag besloot Maurice al aan de slag te gaan.

We hielden de maten aan van het originele Maileg huis, namelijk 82x78x40 cm. In de tussentijd verzamelde ik nog wat spulletjes voor het poppenhuis. Het behang, de hangstoel, het regenboogje van Kees & Beer en de rieten lamp had ik al.

Ik kocht nog een wipstoeltje, ledikantje, box, kledingrek, tafeltje en een tipi tent voor op het balkon van het huis. De webshop Little Dreamers stuurde ons een balletstudio, vloerkleed, wiegje en wat prachtige Mailegmuisjes toe. Echt een aanrader deze webshop, bijna een snoepwinkel. Ze hebben een grote collectie Maileg en o.a. prachtige (!) kinderkamer accessoires.

Maurice maakte zelf de kledingkast van multiplex en deze schilderde ik licht beige. Aan de binnenkant zit behang. De hanglamp van riet is ook handgemaakt, net als de raambekleding. Deze bamboe jaloezien maakte ik van sushi matjes. Het strandstoeltje kreeg een nieuw stofje.

De binnen- en buitenkant van het huis verfde ik wit, en de muren kregen een behangetje van het inpakpapier van Maileg. De raampjes kregen echte houten kozijnen die we van latjes in verstek moesten zagen. Ook de deurposten werden niet overgeslagen. Het huis kreeg ook een dakkapel, welke in in dezelfde kleuren schilderde als het dak. Ik liet de vloeren van hout. Voor het balkon wil ik nog een omheining maken met latjes of een pergola voor de muisjes, zodat ze kunnen zonnen :)

Ik ben echt onwijs blij met het resultaat, met weinig budget is het toch een ontzettend robuust en stevig huis geworden, welke helemaal past bij de Maileg muisjes. Nore is er steeds uren zoet mee en bovendien misstaat het huis niet in ons interieur. Toch echt een pronkstuk geworden! Wij hopen dat dit huis later aan onze kleinkinderen kan worden gegeven.

En we gaan de komende tijd rustig door met verzamelen van Maileg. Het is prijzig, maar omdat het zo stevig is (de muisjes kunnen echt tegen een stootje) denken wij dat dit goed en duurzaam speelgoed voor Nore is.

Lees ook: kijkje in het kamertje van Nore

Indien je het leuk vind om het proces ook nog op film te zien, ik zal binnenkort een filmpje plaatsen (incl. alle shopadresjes!) op stories :-) Ben benieuwd naar jullie reacties! Liefs, Greet

Deze webshop is deels gesponsord door Little Dreamers, maar houtwerk en materiaal waren voor eigen kosten.


Reacties

Nicole 1 year ago

Hoi, welke maat/diepte hebben de vloeren van de rechte kant? De totale diepte is 40, maar deze zijn iets smaller. En heb je misschien ook de breede van het ruimtje helemaal Links?

Danke je wel 🙏🏽

Wayland 3 years ago

Hoi,
Welk houtsoort heb je gebruikt en heb je misschien de maten ervan, ongeveer?
Met vriendelijke groet,
Wayland

Greet van der Veen 3 years ago

Hi! De maten staan in de tekst vermeld :)
En we hebben multiplex gebruikt .

Eefje 3 years ago

Super gaaf poppenhuis! Zo mooi gemaakt! Ik ben helemaal geïnspireerd en ga er ook een voor mijn dochtertje maken!! 1 vraagje: hoe heb je het behang zo straks op de muurtjes gekregen?

Sandra Broekhuis 3 years ago

Ohh ik ben verliefd! Wat een prachtig speelhuis/muizenhuis hebben Maurice en jij ervan gemaakt. Hier gaat Nore denk ik heel wat plezier van hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *