10 dingen die ik niet meer aanschaf en dit is waarom

Vaak schrijf ik over dé musthaves die je als mama moet hebben, maar hoe leuk is het om ook eens te lezen welke dingen ik nooit meer zou aanschaffen? Doe er je voordeel mee!

Een paar weken terug deelde eco- en interieurblogger Mirjam Hart haar blog met mij, waarin ze vertelde waarom ze bepaalde dingen niet meer aanschaft. Ze vroeg mij of ik ook mijn lijstje wilde delen. Natuurlijk wil ik daar wel iets over vertellen, want als newbie mama kom je er achter dat je bepaalde dingen helemaal niet nodig hebt. Lees je mee naar mijn ontdekkingen?

Rompers met lange mouwen

Het is misschien persoonlijk, maar Nore heeft eigenlijk nooit haar rompers met lange mouwen gedragen, zeker niet in de eerste paar maanden. Het fijnst vind ik toch rompers met korte mouwen of mouwloos. Zeker omdat je een romper met lange mouwen niet makkelijk onder een vestje kunt dragen. Nu ze wat ouder is, werkt een romper met lange mouw misschien wel weer fijn als je deze gewoon los draagt.

Babyschoentjes

Het ziet er misschien heel cute uit, maar Nore heeft haar babyschoentjes niet of nauwelijks gedragen. Als ze nog zo klein zijn en veel bewegen blijven die kleine schoentjes vaak niet eens zitten. Pas nu Nore bijna haar eerste stapjes zet, heb ik ze weer aangeschaft.

Meerdere luiertassen

Ik dacht dat het handig zou zijn om meerdere luiertassen aan te schaffen zodat ik kon afwisselen. Maar in de praktijk heb ik maar één dezelfde luiertas gebruikt. Veel te veel werk om iedere keer die luiertassen opnieuw in te delen en over te zetten naar een andere.

Mutsjes

Ik dacht dat het fijn zou zijn om veel mutsjes te hebben, maar uiteindelijk heb ik ze maar weinig gebruikt. Wat is weinig? Ik denk 1 á 2 stuks in één week tijd. Daarna kon Nore haar hoofdje al best lang warm houden en hebben we ze amper gebruikt. Maar het is natuurlijk een ander verhaal als je jouw kindje in de wintermaanden veel mee naar buiten neemt.

Een theepot

Het staat super leuk, zo'n theepot op tafel. Echter heb ik hem nog nooit gebruikt. Vaak als ik thee drink, zet ik één kopje en het overige water gooi ik weg. Ik ben niet zo'n type die meerdere glazen thee achter elkaar opdrinkt.

Een food feeder speen

Bij het lezen van deze titel denk je misschien, wat is dat? Toen we net begonnen met groente- en fruithapjes moest Nore daar in het begin nog niet veel van weten. Via via hoorde ik over deze zogenaamde 'food feeder' speen. Het leek mij een uitkomst. Maar hier werkte het niet. Ze gooide de speen op de grond en moest er niets van weten. Maar misschien dat het bij jou wel werkt? ;-)

Wasverzachter

Ik gebruik het niet of nauwelijks meer. Als newborn mama krijg je ook vaak te horen, 'gebruik Zwitsal verzachter' voor de kleertjes. Dat heb ik eenmalig eens gebruikt maar vond het toch een beetje eng. Het rook heerlijk, dat zeker maar ik vond het te riskant met Nore haar gevoelige huid.

Meerdere olie's, lotions

Ik heb veel olien getest de afgelopen tijd. Welke ruikt fijn en van welke krijgt ze geen uitslag? Ik ben er uit. Ik koop nu nog maar één merk, en dat is Kenko. Het ruikt zalig, staat mooi in de badkamer en in de babykamer en is echt zacht voor het huidje. Een win-win situatie is ook dat ik het flesje ook regelmatig gebruik. Zo is parfum bijna overbodig!

Nieuwe leesboeken

Ik ga graag naar de kringloop voor, jawel- boeken! Het liefst koop ik mijn leesboeken bij de kringloop omdat ik het zonde vind om zoveel geld te spenderen aan een boek die ik vaak maar één keer lees. Koop jij wel eens tweedehands boeken? Ik wil bladeren en aan boeken kunnen ruiken, dat leest ook zoveel fijner dan op een e-reader toch?

Kleding voor speciale dagen

Ik koop geen kleding meer speciaal voor bruiloften of voor kerst. Het liefst draag ik mijn jurken het hele jaar door! Door bewust te kijken naar de items die ik koop, zorg ik er ook voor dat ik dat ene jurkje ook na een bruiloft nog kan dragen. Zonde toch als een mooie jurk de rest van het jaar in de kast hangt?

Thanks voor het lezen, ik hoop dat jullie dit rijtje konden waarderen! Ik heb alles puur geschreven vanuit mijn eigen ervaringen, dus als jij wel veel mutsjes of babyschoentjes gebruikt voor je kindje vind ik dat alleen maar fijn. Op deze manier hoop ik je te kunnen inspireren om soms wat bewuster te kijken naar spullen die je wel of niet nodig hebt. Zo dragen we allemaal een steentje bij voor het milieu! Ik ben heel benieuwd naar de items die jij als mama niet meer koopt? En ik zou Sabine haar blog ook zeker even checken voor haar lijstje.

Liefs, Greet


Reacties

Greet 3 years ago

Aah wat lief dat je reageert! Ja, je hebt helemaal gelijk :)
Ik weet niet of ik me kan beheersen voor Nore, maar voor mezelf lukt dat aardig.

Mirjam Hart 3 years ago

Wat een mooi lijstje! In die laatste kan ik mij helemaal vinden. We hadden eerst een traditie dat de jarige een nieuwe set kleding mocht uitzoeken, maar hun kasten zijn al zo vol, ik vond dat toch een beetje onzinnig. We kopen nu wanneer ze echt kleren nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *