Deze kamerplanten- en bloemen zijn huisdierproof

Het is inmiddels bekend dat sommige planten kunnen bijdragen aan onze gezondheid maar wist je ook dat deze planten huisdierproof zijn? Deze planten kun je gerust achterlaten met je favoriete huisdier. Lees mee!

Planten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze interieurs. Zelfs als je geen groene vingers hebt is tegenwoordig makkelijk om planten te onderhouden. Want er zijn veel sterke planten die wel tegen een stootje kunnen. Tijdens mijn zoektocht naar het zoeken van dé perfecte kamerplant kwam ik erachter dat de volgende planten niet alleen goed zijn voor de gezondheid maar dat sommige ook veilig zijn voor huisdieren.

Is mijn plant giftig voor mijn kat of hond? Het is helaas zo dat sommige planten niet veilig zijn voor huisdieren om te eten. Mochten ze deze planten wel eten zal dit je kat of hond ook niet meteen fataal worden, maar hij of zij kan wel erg ziek worden. En dat wil je voorkomen. Een opsomming van veilige én niet veilige hippe planten/bloemen vind je hier.

Categorie veilig

De Calathea Orbifolia is een prachtige kamerplant die je kunt zien op onderstaande foto. Naast dat ze een prachtige plant is, heeft ze nog een sterk luchtzuiverende eigenschap. Haar grote bladeren zetten met gemak CO2 om in zuurstof. En dan is ze ook nog eens niet giftig. Jouw ideale plantenvriendin als je huisdieren of kindjes hebt. PS: je kunt haar winnen! Neem daarvoor een kijkje op mijn Instagram.

De varen is een gemakkelijke plant voor binnen. Veel mensen zullen deze varens kennen als buitenplant, maar ze zijn juist een kei in het zuiveren van de lucht en vormt geen gevaar voor je viervoeter.

Peperomia is ook een veilige plant. Van de peperomia zijn ook honderden verschillende soorten, de bekendste is misschien het Chinese Lantaarnplantje.

De bananenplant ziet er lekker tropisch uit met zijn grote groene bladeren. Je kunt ze al voor een paar euro aanschaffen bij de meeste supermarkten maar ze doen het ook goed in de tuin. De bananenplant is gek op water en is 100% veilig voor je huisdier.

De orchidee ziet er niet alleen prachtig uit, de bloemen zijn veilig voor dier én mens. Inslaan dus!

Categorie onveilig

De lelie is harstikke giftig voor je huisdier! Hier zie je dat er een lelie verwerkt zit in mijn boeket, maar ik haal het boeket altijd weg of ik zorg ervoor dat Jip er niet bij kan als er een lelie in zit. Het stuifmeel van deze bloem kan ernstige maag- en darmklachten veroorzaken.

Van hortensia's worden viervoeters ook niet erg blij. Zo zijn de bloemen en de zaden bijvoorbeeld giftig voor katten. Ook honden zijn niet dol op de hortensia. Symptomen van een vergiftiging kunnen uiteenlopen van spugen en darmproblemen tot een aantasting van de bloedcirculatie.

De amaryllis is een populaire bloem die je vaak in het najaar en met kerst veel ziet op Instagram. De bloem is echter een giftige plant voor dieren. Het gaat hierbij voornamelijk om de bloembol, maar ook andere delen van de plant kunnen giftige stoffen bevatten. Symptomen van een vergiftiging van de amaryllis zijn huidklachten, krampen, overmatige speekselvorming, weinig tot geen eetlust en een ontsteking aan het maag-darmkanaal.

Zo zijn er nog meer planten en bloemen welke giftig zijn voor je huisdier. Je kunt er gelukkig op internet veel over vinden. Heb jij planten en bloemen in huis die huisdierproof zijn?

Dit artikel is informatief en bevat geen gesponsorde links. Bedankt voor het lezen!


Reacties

Karin 3 years ago

De Monstera oftewel gatenplant, die bij die Calathea op de foto staat is wel giftig.

Lisa 4 years ago

Wat een prachtige foto’s. Mag ik vragen: waar komt die groene staande plantenbak van foto 1 vandaan?

Greet 4 years ago

Die is van Ferm Living, via MisterDesign :-)

marjolein 4 years ago

Kleine aanvulling: lelies zijn dodelijk voor katten!

Tamara 4 years ago

Peperomia met als voorbeeld een Chinees lantaarnplantje?? Het Chinees lantaarntje is een ceropegia woodii, en dus absoluut geen peperomia soort.

Chelan - Lossebloemen.nl 5 years ago

Mooie foto’s bij jouw artikel Greet :) Vele huisdieren zijn je weer dankbaar (en vooral van de lelies SUPER belangrijk voor kattenliefhebbers - ook als cadeautjes geven) ! Liefs

Kimberley - Homefreak.nl 5 years ago

Gelukkig laten onze poezen vrienden onze planten met rust. Bloemen daarentegen vliegen met vaas en al door de lucht! Hihi

Greet 5 years ago

Hi Kimberley, gelukkig! Oh daar moet ik altijd zo mee oppassen met Jip haha. Katten ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *