De trend van dit moment: Bouclé

Weer een nieuwe trend van dit moment, Bouclé! Een ware hit op Instagram en in fashion- en interieurland. Ik zocht de tofste items voor je uit. Lees je mee?

Trends komen en gaan, maar deze trend is op dit moment echt super hip! Wat vroeger bekend was uit de mode heeft nu eindelijk zijn weg gevonden naar je interieur en op fashion gebied: Bouclé. De grove, zachte stof is dit jaar super trendy en zal onmiddellijk alle interieurharten sneller doen kloppen.

Elegance is when the inside is as beautiful as the outside

Het verlangen naar ruwe, grove oppervlakken en het fijne gevoel van de Boucle meubelstof zijn slechts twee van de vele redenen waarom Boucle dit seizoen een absoluut must-have materiaal wordt. Trends komen en gaan, maar ik verwacht dat dit stofje nog vele jaren zal blijven. Je ziet de stof op meubels, zoals banken en stoelen, maar ook in tassen, toilettassen, vloerkleedjes en jasjes voor baby's. Ook wel teddystof genoemd, weet jij nu waar ik het over heb? Zoek je een item met deze toffe Bouclé stof? Check dan zeker onderstaande items.

Bank Borre van By Sidde

Een ge-wel-di-ge bank als je het mij vraagt. Wat een plaatje! De bank is compact, strak, en ziet er super zacht uit. Een bank in een Scandiavische stijl, met gebogen vormen. Gebogen vormen zijn helemaal van nu, dus By Sidde is wat dat betreft een ware trendsetter.

De stof is heerlijk zacht en kenmerkt zich door een oppervlak van zachte nopjes. Een bank die aaibaar is, maar ook fijn en warm voor in de wintermaanden. Op zoek naar meer kleur? Ook nog in groen- en warme tinten verkrijgbaar.

De Boucle trend is eigenlijk afkomstig van modeontwerpster Coco Chanel en heeft nu een comeback gemaakt. Zij maakte vooral jasjes in deze stof. Zal ik je zometeen laten zien. En nu de vraag waarvan ik weet dat je die gaat stellen: 'Die stof is toch ontzettend besmettelijk'? Daar hoef je je niet druk om te maken want alle banken van By Sidde hebben een Protexx laag, welke 5 jaar garantie geeft op vlekken. Kidsproof dus! Ook de prijs van 1399,- maakt deze design trendsetter enigzins nog betaalbaar.

Jasje a la Coco Chanel

Ik zei het daarnet al, de Boucle stof maakt weer een comeback, en hoe. Bouclé komt uit het Frans en betekent zoveel als ring, lus of slinger. Het is geweven van onregelmatig bewerkte garens, waardoor de indruk ontstaat, dat het gemaakt is van in elkaar verweven lussen en het bevat vaak knoopvormige verdikkingen. Daardoor ontstaat er een opvallend design. Bouclé is niet gevoelig en kreukt nauwelijks. Ideaal dus, ook voor kleding. Hoe tof is dit jasje? Te combineren met een flared legging en je outfit is helemaal on point.

Boucle zelfs op je tas

Een jasje toch iets te heftig? Of wil je matchen met je nieuwe bankstel? Dan is een tas in Boucle stof natuurlijk harstikke hip. Neem bijvoorbeeld deze tas van Studio Noos. Simpel, elegant en ontzettend handig. Of je nu moeder bent, of veel spullen mee sjouwt zoals een laptop, deze tas is jouw beste vriend.

Wat denken jullie? Heeft de bouclé-trend jullie ook te pakken? Ga je voor een nieuwe bank in deze hippe stof of twijfel je nog? Geniet van een fantastische 2e paasdag. Liefs, Greet

Ik schreef deze blog in samenwerking met By Sidde. De foto's zijn ook afkomstig van deze website. De foto van te header is afkomstig via deze blog.


Reacties

Maureen 3 years ago

Super leuk artikel Greet! Ik ben fan van deze trend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *