De verlichting in ons nieuwbouwhuis

Regelmatig krijg ik de vraag waar we onze lampen vandaan hebben. Vandaag een blogpost over alle verlichting die wij in ons nieuwbouwhuis hebben!

Lampen zijn in interieurs vaak nog een ondergeschoven kindje. Mensen vinden het lastig een goed lichtplan te bedenken of weten niet zo goed welke lamp waar past. Niet voor niets besteed ik er in mijn adviezen vaak extra aandacht aan. Diffuus, indirect, direct, allemaal termen die je nog kunnen duizelen.

Verlichting is voor mij heel belangrijk, ik ben gek op het uitzoeken van mooie lampen, tegenwoordig zijn het niet meer alleen (functionele) lampen maar ook echte eyecatchers. Je mag dus best uitpakken met de verlichting in je woning!

Het liefst spaar ik wat langer voor design klassiekers op het gebied van verlichting, omdat ik het tof vind om eyecatchers te verzamelen. Ik heb dan ook een tab 'wishlist lights' op mijn telefoon staan. De helft kan ik nu afstrepen, de andere lampen moet ik nog voor sparen.

In de woonkamer hebben we gekozen voor een lamp van Georges Store, ik ben er helemaal verliefd op. We hebben de kleur 'naturel' en de kleur 'nude ombre' boven hangen, beide in een 80 cm formaat.

Dit is de nude ombre van Georges Store. Ik heb beide lampen al wat langer in huis, en niet besteld via de officiele site maar via Couleur Locale, ik weet niet of ze ze nog hebben daar.

Dan de prachtige bulbs die we boven de keuken hebben hangen, die zijn van Made.com, ze hebben ze niet meer helaas, maar zulke lampen kun je overal wel vinden. Je moet zoeken op 'pendant lights brass'.

Het meest trots ben ik op de lamp die boven de eettafel hangt! De prachtige Market Set lamp, met webbing en zwarte biezen. Het is echt een mega grote lamp met een diameter van 120 cm, fijn formaat dus.

En als laatste de prachtige bollenlamp van Jotex, die moet nog worden opgehangen in de hal. Ik was al een tijd op zoek naar een plafondlamp met bollen, omdat onze hal niet zo groot is. Dan is een plafondlamp wel het fijnst, zodat je niet je hoofd stoot :-)

En dit zijn de lampen die nog op mijn wishlist staan, de paper pulp van Serax, de Vitra Akari lamp en de Ay Illuminate lamp. Echt wishlist materiaal dus als je de prijzen ziet!

Welke lampen heb jij nog op je wensenlijst staan? Ik ben benieuwd! Liefs, Greet


Reacties

Kristy 1 week ago

Super mooi allemaal! Mag ik vragen waar de grepen op de pax kast vandaan komen en in welke maat je die er op hebt zitten. Alvast heel erg bedankt!!

Groetjes Kristy

Jo-Anne van Stijlvolle trouwkaarten 1 month ago

Wat hebben jullie mooi gebruik gemaakt van lichte tinten in dit interieur! In mijn werk heb ik dit vaak terug zien komen en ik weet hoe moeilijk het is om dit zo mooi tot uiting te laten komen als dat je het in gedachte hebt. Ook prive overigens: best een klus. Maar echt leuk hoe jullie dit gedaan hebben.

Woningontruiming Centrale 6 months ago

Wauw, wat een mooi huis heb je, zeg! En wat een rust staalt het uit! Ik ben zelf 3 maanden geleden verhuisd, maar wat een gedoe.. Ik had echt gewild dat ik zo’n woningontruimingsbedrijf had laten komen. Het is nu nog steeds een rommeltje in mijn nieuwe huis..

Waar komt je fruitschaal vandaan? Heel leuk!

Gr, Anne

Solfelt 1 year ago

Wat een handige tips! Ik vind het lastig om te bepalen welke verlichting een ruimte in een woning nou mooier maakt. Fijn dat je jouw verlichting laat zien met afbeeldingen. Dit geeft mij weer inspiratie. Bedankt voor het delen van dit artikel!

Met vriendelijke groet,

Carla

martijn de wit vloeren 2 years ago

Leuke blog!

Erg goeie tips voor mensen die extra inspiratie nodig hebben met het inrichten van hun huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *