De allermooiste designlampen om voor te sparen

Soms kom je een merk tegen waar je helemaal verliefd op bent. Zo verliefd dat je daar wel een hele blog aan wilt wijden..

.. Ik heb het natuurlijk over de lampen van het super sonische merk Flos. "Flos"?, denk je misschien en nee het is niet het goedje wat je 's avonds gebruikt tijdens het tandenpoetsen.

Flos is al jaren een populair designmerk en als je een beetje thuis bent in de interieurwereld zal je deze beroemde zwarte wandlamp (die heel erg lang is!) vast wel kennen. Er zijn talloze replica's te vinden en helaas zijn er ook genoeg merken die weer geinspireerd zijn geraakt door de ontwerpen van Flos.
Desondanks is het natuurlijk het mooiste om te sparen voor een eyecatcher zoals deze lamp van Paolo Rizzatto. Een lamp die je koopt voor het leven en die ook na al die jaren nog steeds zijn waarde houdt.

Een mooi voorbeeld is deze bovenstaande messing lamp met bol. Een minimalistisch design die zou passen in iedere ruimte van je huis, maar bovendien mooi weg valt in het geheel. De bol maakt dat de lamp niet té fel is als je hem aan hebt waardoor je mooi zacht licht in de ruimte krijgt.

Voor een speels geheel zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor wat losse hanglampen in de woon- of slaapkamer. Net zoals ze hierboven hebben gedaan. Vooral in een oud pand zoals hier breekt het echt de ruimte. Modern versus karakter, heel erg tof!

Een beetje een ruimte gevoel krijg ik van deze Flos Superloon vloerlamp. Zijn naam doet er dan ook zijn eer aan.

Zo spaar ik graag voor een paar designitems in huis, gecombineerd met betaalbare woonaccessoires vind ik dat het allerleukst. Ik heb al een Eames bird toegevoegd aan mijn collectie accessoires, wat manden van Muuto in huis, een lamp van HAY en voor het nieuwe huis denk ik aan de Muuto dots van Muuto. Welke designklassieker zou jij graag in huis willen en waarom?

Heb je niet het budget om een designverlichting aan te schaffen? Dat snap ik ook! Toch is het dan niet verkeerd om je te laten inspireren en te kijken welke mogelijkheden er dan wel zijn.

Deze blog schreef ik in samenwerking met MisterDesign. Zij maken het mogelijk dat ik af en toe een design item kan aanschaffen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *