Biologisch wassen met Seepje

Milieubewust leven speelt steeds meer een rol op zowel voeding, als op cosmeticagebied. Ik mocht voor het merk Seepje hun wasmiddel en allesreiniger testen, lees je mee?

Ik heb een hekel aan was ophangen! Gelukkig doet de wasmachine het meeste werk voor mij maar was ophangen dat behoort echt tot mijn minst favoriete bezigheden. Je wilt het misschien niet geloven, maar wij wassen wel zo'n 3 a 4 wasjes per week! Best veel voor een stel zonder kinderen. En omdat wassen natuurlijk niet zo goed is voor het milieu is wassen met een middel die het milieu niet vervuilt de eerste stap.

Seepje's missie

Zo kwam ik uit op het merk Seepje, de schattige pastelkleurige flessen zijn een lust voor het oog en zijn verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn en winkel Waar. Seepje's missie is een schonere en mooiere wereld. De producten van Seepje zijn op basis van de Sapindus Mukorossi vrucht (leuk woord voor galgje). Deze bomen worden juist behouden als de vruchten worden geplukt, de zogenaamde Nepalese superschillen. Als deze schillen in contact komen met water geven ze zeep af, ideaal als wasmiddel of als allesreiniger bijvoorbeeld!

Bontje wasjes

Je wilt natuurlijk mijn ervaring weten met Seepje! Ik ontving van het merk Seepje de allesreiniger met frisse muntjes geur en het bonte wasmiddel 'vers geperste lentegeur' om te testen. Het wasmiddel is redelijk zuinig in gebruik; voor een fles van 8,95 kan je ongeveer 23 wasjes draaien en kost elke wasbeurt je dus 39 cent. Niet heel goedkoop maar wel gemiddeld als je kijkt naar andere wasmiddelen. Het wasmiddel wast mijn bonte was redelijk schoon, hier en daar kon ik nog wat vlekjes spotten op het shirtje wat ik had gedragen naar een BBQ.

Frisse muntjes geur

Het allesreinigermiddel daarintegen werkt voor mij perfect! De geur is fantastisch als je net als ik houdt van verse munt en het middel is lekker zuinig in gebruik. Voor een fles betaal je 4,95 en dit is een prima prijs voor een schoonmaakmiddel. Normaal heb ik na het poetsen altijd last van droge handen omdat het middel wat ik vaak gebruik dus toch aggresief werkt. Deze reiniger van Seepje is mild en de geur blijft goed hangen in huis. De oppervlakken worden schoon, zelfs oppervlakken welke wat meer poetstijd verdienen. Ik ben fan!

Tegenwoordig eten wij bewuster (zonder pakjes en E-nummers) en ik vind schoonmaakproducten ook goed bij deze leefstijl passen. Het geeft je niet alleen een goed gevoel, het is ook fijn om te weten dat de kleding die je draagt geen irriterende stoffen afgeeft op je huid of bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. Ken jij Seepje al en wat is je ervaring met dit merk? Laat het weten!

Ik schreef deze blogpost omdat ik fan ben geworden van Seepje. Het pakket kreeg ik eenmalig opgestuurd om te testen.


Reacties

Anja 1 year ago

Ga dit product binnenkort eens een kans geven.

Daan 2 years ago

Handig artikel! Ik ben er ook fan van

Huis Info 2 years ago

Leuk om de voors en tegens van met name het wasmiddel te lezen. Ik heb Seepje ook wel eens zien staan, maar had er toch wat twijfels over. De allesreiniger ga ik zeker uitproberen!
Groetjes,
Vivian de Lange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *