7x musthaves met een baby

Jullie vroegen mij laatst regelmatig naar mijn musthaves voor Nore. En die heb ik verzameld! Lees je mee?

Als je zwanger bent worden de uitzetlijstjes je om de oren gegooid. Je hebt dit nodig, dat, en vergeet vooral de thermometer niet! Nu Nore 7 maanden is heb ik ervaren dat je niet alles van het lijstje even hard nodig hebt. Schoentjes bijvoorbeeld, die zijn alleen maar voor de leuk want ze schoppen ze constant uit. Ook het hebben van twee wiegdekens vind ik overbodig, want je wast regelmatig het lakentje maar het dekentje blijft in principe helemaal goed. En je stapt al gauw over naar een slaapzak/ledikant deken. Een flessenwarmer hebben wij nooit gebruikt. Dit zijn wat mij betreft de 7 musthaves voor baby's:

Stokke Triptrapp

Jullie kennen vast allemaal de geweldige TripTrapp stoel van Stokke? Deze stoel is geschikt voor kleine boefjes tot aan dat ze ongeveer 6 jaar zijn. Stokke ontwikkelde vorig jaar de speciale 'newborn' set. Een zitje welke je op de Stokke stoel kunt bevestigen. Ideaal. Nore zat er al in toen ze een week oud was en zit inmiddels in de baby set. Ik vind het een fijne stoel vanwege het gemak, zo kan ik even gauw een wasje draaien of de keuken in duiken om eten te koken. Er zijn ook nog andere toffe hoezen verkrijgbaar voor deze handige stoel.

Mozesmandje

Wat mij betreft mijn beste koop ooit! Toen Nore net geboren was, had ze erg behoefte aan geborgenheid welke ze bij mij vond op de borst of slapend in een inbakerdoek. We kwamen er achter dat ze juist overdag super goed sliep in haar Mozesmandje dus kozen we ervoor om haar hier ook 's nachts in te laten slapen (de eerste paar weken). Het mandje is ook heel erg fijn als je op visite gaat of om je baby'tje overdag beneden te laten slapen.

Hydrofiele doeken

Niet echt origineel, maar hier kan je niet genoeg van hebben. Ik kocht een hele rits goedkope bij de Zeeman, en een paar hele fijne van Liewood en Konges Slojd. Die laatste gebruik ik vooral voor in haar bedje of onder haar hoofdje als ze in de box ligt. Die goedkopere zijn vooral fijn bij het spugen, afdrogen en verschonen. XXL Swaddles gebruik ik persoonlijk zelf minder, maar gebruik deze nu vooral in het ledikant.

Rompers met overslag

Heel erg fijn! Rompers met drukknoopjes en een overslag. Het liefst nog met dunne bandjes zodat ze onder elke outfit passen. Ik vond hele fijne witte rompers bij de Zara, met kantje en overslag. Die van de Hema zijn ook favoriet. Susukoshi heeft prachtige kleuren. Ook hier geldt, koop niet te zuinig in.

Muziekmobiel van Tiny Love

Hoe mooi ze ook zijn, muziekmobielen van bijvoorbeeld CamCam Copenhagen, ze spelen geen liedjes af en hebben vaak geen felle kleuren. Maurice bestelde voor Nore een hysterische muziekmobiel maar dit is onze beste koop ooit! Nore vind de liedjes geweldig, en de bosdiertjes erg leuk om naar te kijken. Er zit zelfs een 'white noise' knop op zodat deze haar helpt in slaap te vallen. Heel fijn!

Swaddle me inbakerslaapzakje

Nore haar favoriete slaapzakje doordat haar handjes in een natuurlijke slaaphouding blijven. Ze droeg deze toen ze net geboren was en inmiddels slaapt ze al in de grotere maat', die tot ongeveer 10 kg geschikt is. Zodra ze dit pakje aanheeft, word ze rustig en valt ze dus sneller in slaap. Top!

Lees ook: Waar ik shop voor Nore

Draagzak

Mijn aller-aller beste aankoop is de leopard draagzak van Artipoppe! Om te testen kochten we eerst een goedkope versie van Marsupi, en Nore vond dragen heerlijk. Daarom dacht ik, ach.. ik koop een mooie van Artipoppe. En ik gebruik de draagzak regelmatig!

Wat vind jij persoonlijk een handige aankoop voor je baby en wat absoluut niet? Laat het weten!


Reacties

Sophie 4 years ago

Goedemiddag,
Ik zou heel graag willen weten waar je de boxzak vandaan hebt? Vind hem heel erg leuk.
Groetjes

Manon Deelen 4 years ago

Hoi,

Wat leuk om je blogs te lezen! Wij krijgen in april 2020 ons eerste kindje, een meisje, en je blogs inspireren me enorm. Mag ik vragen waar je je mozesmandje hebt aangeschaft? Ik vind het er zo leuk uit zien en het lijkt me praktisch dat het kindje er de eerste tijd in kan slapen. Ik ben daarom ook op zoek naar een mooie en veilige mand voor ons meisje. Ik hoor graag van je:)

Groetjes Manon

Greet 4 years ago

Hi Manon, wat lief! En wat een ontzettend leuk en fijn vooruitzicht, spannend. Het mandje kocht ik bij Babypark maar is van het merkje Childshome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *